Sanne Brüel død af kræft

Sangerinden fra Jomfru Ane Band blev 59 år

Sanne Brüel blev 59 år. (Polfoto)
Sanne Brüel blev 59 år. (Polfoto)

Sangerinden og skuespilleren Sanne Brüel døde i dag, 59 år gammel, efter en kortvarig sygdomsperiode.

Dødsårsagen var endetarms-kræft, som hun første gang blev behandlet for med succes i 2007. For nylig vendte kræften imidlertid tilbage med fornyet styrke, og Sanne Brüel døde på hospice i Odense, hvor hun kun nåede at bo i et par dage.

- Lægerne havde åbenbart ikke fået fjernet det hele, da hun blev opereret for sin kræft i 2007. For nylig fik så at vide, at kræften var vendt tilbage, siger et nært familiemedlem til bt.dk.

Ned ad bakke
Kilden fortsætter, at de sidste 14 dage af livet gik det mere og mere ned ad bakke for Sanne Brüel. Hun kunne ikke holde maden i sig og kastede op hele tiden

- Jeg tror ikke, hun var bange for døden eller bange for at dø af kræft. Hun var ligesom afklaret med, at sygdommen denne gang var meget alvorlig. Men det er klart, at hun var ked af, at der var så kort tid tilbage, og at hun ikke havde så lang tid til at sige farvel til alle de menenesker, hun holdt af, siger familiemedlemmet.

Uddannet musiklærer
Sanne Brüel var mor til sangerinden Kaya Brüel og tvillingesøster til Rebecca, gift med Troels Trier, som hun var drivkraft i Jomfru Ane Band sammen med i 80'erne. Søstrene var døtre af arkitekten og jazzmusikeren Max Brüel og skuespillerinden Birgitte Brüel.

Afdøde blev født den 12. april 1952 og var uddannet musiklærer - men arbejde siden 1964 både som sanger, musiker, komponist, skuespiller og kapelmester. Hun medvirkede i DR's julekalender 'Jullerup Færgeby', hvor hun spillede figuren Kaja.