Gør grin med 'kernesund' skilsmisse

Danske standup-komikere gør grin med Ninka-Bernadette og Morten Mauritsons 'kernesunde' skilsmisse. Men er det i orden?

Komikerne Christian 'Geo' Heltboe og Sebastion Dorset er ikke blege for at pege fingre ad den 'kernesunde' skilsmisse. (Foto: Thomas Borberg og Jan Unger)
Komikerne Christian 'Geo' Heltboe og Sebastion Dorset er ikke blege for at pege fingre ad den 'kernesunde' skilsmisse. (Foto: Thomas Borberg og Jan Unger)

Skilsmisser er aldrig sjove, men når det er Ninka-Bernadette og Morten Mauritsons ' kernesunde' ægteskab, der krakelerer som en klid-kiks, er komikerne klar til at gøre grin.

'Hvor synd, men "Kernesund Familie" skulle have spist nogle flere jordskokker. Det modvirker skilsmisse!' skriver standup-komikeren Sebastian Dorset.

Hans kollega Christian 'Geo' Heltboe følger trop:

'Ironisk at Ninka fra Kernesund familie skal skilles fra sin mand - men sikkert en del af hendes seneste projekt ” millionøsemetoden”!' skriver han.

Læs også: Vennerne støtter 'kernesunde' Ninka

Jesper 'Kanonkongen' Holm er også ude med satireriven:

'Kernesund familie på kødmarkedet.... Eller må de det?' skriver han på Twitter.

Læs også: Kernesund Familie er grisk og grådig

På telefonen holder Sebastion Dorset fast i sit ægteskabsråd:

- Alle skilsmisser sker på grund af mangel på jordskokker. Der kan ikke være andre årsager. Det er bevist, og det har jeg selv fundet på. Altså beviset, siger han til ekstrabladet.dk.

Han tror heller ikke, at det kan være sundt for familielivet at holde så mange foredrag om, at man skal spise korrekt.

- Det lægger et utroligt pres på hjemmefronten. Hvis de skal på pizzeria, skal hele familie have brune papirsposer over hovedet. Alle os andre vi kan godt slappe af en gang i mellem. Men de skal være kernesunde hele tiden.

Nationen: Hr. Kernesund fortjener bearnaise-bad

Om det er sjovt må være op til den enkelte, men er det overhovedet i orden at gøre grin med en familiekrise, som en skilsmisser er? Skriv din mening under artiklen.

- Der har stillet sig smilende op på alle billeder - med børn - og så er det lidt komisk, siger Sebastian Dorset.

Han afviser, at det handler om skadefryd, men når man spiller så meget på familieværdierne og bliver skilt, vil komikerne lugte blod.

Læs også: Fælles om Kernesund skilsmisse

- Når folk stiller et meget perfekt billede op, er det altid lidt sjovt, hvis det krakelerer. Det er lidt mindre komisk, når det er os andre halvtykke, lidt forædte, almindelige mennesker, der bliver skilt, siger han.

Havde det f.eks. været forældrene til en sportsstjerne, der blev skilt, ville det ikke være i orden at gøre grin med det.

- Så havde de ikke selv bedt om det. De har jo bare kørt ham til træning.

Synes du, at det er i orden at gøre grin med Kernesund-familiens skilsmisse? Skriv din mening under artiklen.

1 af 2 Ninka-Bernadette og Morten Mauritson har spillet så meget på de ægteskabelige værdier, at komikerne ikke kan lade være med at gøre grin med deres skilsmisse, mener Sebastian Dorset. (Foto: Simon Klein Knudsen)
2 af 2 Komikerne Christian 'Geo' Heltboe og Sebastion Dorset er ikke blege for at pege fingre ad den 'kernesunde' skilsmisse. (Foto: Thomas Borberg og Jan Unger)