Kernesund familie skal skilles

Familieliv i ruiner: De spandt guld på at sælge opskriften på et harmonisk familieliv til andre

Opløsningen af den kernesunde familie virker som et paradoks, når man ser på nogle af de mange bøger og  dvd’er, familien har udgivet. (Foto: James Thisted/  All Over Press)
Opløsningen af den kernesunde familie virker som et paradoks, når man ser på nogle af de mange bøger og dvd’er, familien har udgivet. (Foto: James Thisted/ All Over Press)
Parret bag den omstridte bestseller 'Kernesund familie - sådan', Morten og Ninka-Bernadette Mauritson, skal skilles. Det skriver Ninka-Bernadette Mauritson på familiens hjemmeside.

- Det er en beslutning, der har været længe undervejs, og som vi har kæmpet imod, skriver hun på sin blog.

Ifølge Morten Mauritson ønsker parret ikke at kommentere skilsmissen yderligere, men henviser til hjemmesiden.

Her skriver Ninka-Bernadette Mauritson, at hun ikke tvivler på, at beslutningen er den rigtige.

- Vi har brugt lang tid på først at forhindre det, siden at bearbejde det sammen med børnene. Og det gør stadigvæk ondt. Men giver samtidig mening for os alle fire, skriver hun videre.

Skilsmissen virker som et paradoks, når man ser på nogle af de mange bøger og dvd’er, familien har udgivet. Her kan man blandt andet læse om opskriften på et harmonisk, sundt og kærligt familieliv.

Læs også: Kernesund Familie er grisk og grådig

Stadig venner
Trods skilsmissen har de to stadig et godt forhold.
-Vi er rigtig gode venner, skriver Ninka-Bernadette Mauritson.

Og selv om de ikke længere danner par, fortsætter de ifølge hende med en del af deres forretning, hvor de blandt andet sælger bøger og dvd’er, der skal lede danskerne til en sundere livsstil.
- Jeg fortsætter og driver Kernesund familie i mit eget navn og bliver ved med at være rejseleder på rejsen tilbage til kroppen, naturen, sundheden, nærværet, skriver Ninka-Bernadette Mauritsons på sin blog.

Sikkert til en række diætisters irritation. Parrets udgivelser har nemlig de seneste år været genstand for hidsig debat blandt landet førende sundhedseksperter.

Læs også: Eksperterne tager fejl

Omstridte bøger
I bogen ’Kernesund familie - sådan’ har parret skrevet, at man får et sundere og mere harmonisk liv, hvis man hiver mælk, gluten og sukker ud af kosten. Den såkaldte kernesunde livsstil kan ifølge bøgerne kurere både autisme, astma og søvnproblemer.

Det har fået Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen til at rase mod den omstridte familie, hvis råd de mener er direkte sundhedsskadelige. Trods den massive kritik er bogen blevet en regulær bestseller og er solgt i op mod 100.000 eksemplarer.