Anni om datteren bag tremmer: Victoria glemmer

Anni Fønsby tager datteren Victoria med i fængsel og frygter ikke at opholdet bag tremmer vil præge den lille pige fremover

Anni Fønsby kunne glæde sig over, at landsretten nedsatten straffen i forhold til den oprindelige dom. (Foto: Kristian Linnemann)
Anni Fønsby kunne glæde sig over, at landsretten nedsatten straffen i forhold til den oprindelige dom. (Foto: Kristian Linnemann)

13 måneder gammel og klar til afsoning.

Når Anni Fønsby i nær fremtid tjekker ind i fængslet, er det med datteren Victoria under armen. Alligevel frygter hun ikke, at det vil præge den lille pige resten af livet, at hun har tilbragt ti måneder af de tidlige år bag tremmer.

– Det vil hun ikke kunne huske. Hun vil være omkring halvandet, når vi skal afsone, så hun vil kun være lidt over to år, når vi bliver løsladt, sagde Anni Fønsby til Ekstra Bladet efter gårsdagens dom, der sendte hende halvandet år bag tremmer.

Læs også: Helt forkert at sende Anni i fængsel

Anni måtte konstatere, at dommerne ikke troede på hendes påstand om, at hun ikke var involveret i en række bordeller landet over.

Hun kunne dog glæde sig over, at straffen på to års fængsel blev nedsat til halvandet år, ligesom hun ’kun’ får konfiskeret 4,5 millioner kroner mod byrettens afgørelse om seks millioner kroner.

Hun har afsonet to måneder, og da man normalt kun afsoner to tredjedele af en straf, skal hun og Victoria sidde inde i ti måneder.
- Det er irriterende, at de ikke lagde vægt på, at jeg ikke ønskede at gøre noget ulovligt. At politiet og Skat havde sagt, at det var o.k., siger Anni.

Hun vil snart tage kontakt til Kriminalforsorgen for at få klarhed over, hvordan afsoningen vil ske.

I familieafdeling
- I og med at Victoria skal med, skal vi jo i en familieafdeling, og det har de i Horserød. Men helst vil jeg afsone i Engelsborg i Lyngby, siger Anni Fønsby.

Engelsborg er et pensionat for kriminelle, og det var her, Brixtofte afsonede.

På Kriminalforsorgens hjemmeside hedder det om stedet:

’På Engelsborg er der mulighed for, at den indsatte kan bo sammen med familien i Familiehuset. Det er det eneste sted i Danmark, hvor der eksisterer denne mulighed for at afsone i familielignede omgivelser. Familien bor i små lejligheder, og beboerne i Familiehuset kan tage kærester/ægtefæller og børn mellem 0-15 år med.’

- Her kan man afsone på to måder. Enten er man der hele tiden, eller også tjekker man ud om morgenen og ind igen klokken syv om aftenen, forklarer Anni.

Erik syntes det var heldigt
Hun talte kort efter domsafsigelsen med Erik.

- Han havde det sådan, at nu ved vi, hvad vi har at forholde os til. Og at det var heldigt, at anklageren ikke fik sin vilje.


Ud over fængselsstraffen fik Anni konfiskeret 4,5 millioner kroner, som hun har tjent på bordellerne.

- Men dem kan jeg ikke betale. Den gæld vil jeg hænge på resten af livet. Men pengene er ikke det væsentlige. Det er, at straffen blev sat ned.

– Skal det fejres?

– Nej, nu tager vi det stille og roligt. Jeg skal være sammen med nogle gode venner, siger Anni til Ekstra Bladet.

Gælden vil jeg hænge på resten af livet