Adam Duvå Hall: De siger, jeg har solgt min sjæl

Nogle af DR-kollegerne har ondt i røven over Adam Duvå Halls jobskifte til 'kapitalistiske' TV3

På vej videre. Efter sommerferien hedder Adam Duvå Halls nye arbejdsgiver TV3, og den populære radio- og tv-vært glæder sig til at prøve at være i en helt almindelig virksomhed, der skal klarer sig uden offentlig støtte. (Foto: Linda Johansen)
På vej videre. Efter sommerferien hedder Adam Duvå Halls nye arbejdsgiver TV3, og den populære radio- og tv-vært glæder sig til at prøve at være i en helt almindelig virksomhed, der skal klarer sig uden offentlig støtte. (Foto: Linda Johansen)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Der er da folk her i DR, som har ondt i røven over, at jeg nu går til TV3. I nogles bevidsthed hører jeg til på venstrefløjen, og de mener så, at jeg nærmest har solgt min sjæl til højrefløjen og kapitalismen ved at skifte til en privat, kommerciel kanal.

Adam Duvå Hall - 35 år og den mandlig halvdel af succesprogrammet 'Formiddagen med Adam og Sara' på P3 - har godt tre uger tilbage på sin arbejdsplads gennem 11 år. Efter sommerferien hedder hans arbejdsgiver TV3, hvor han både skal være skærmtrold og med til at udvikle nye programmer.

17. juni er det sidste gang, han går i studiet for at lave det populære program, som en lille million dagligt lytter til. Og mens hans medvært, Sara Bro, der netop er kommet tilbage fra barsel, klappede og jublede tillykke, ser flere andre kolleger altså halvskævt til hans beslutning om fremover at hæve sin løn hos en privat virksomhed.

LÆS OGSÅ: P3 mister en af deres mest kendte værter

- Du startede din karriere på DR's Tværs-redaktion og har siden fortalt, at du dengang så ned på P3, som du betragtede som ren underholdning. Og nu skifter du til en tv-station, der står for ren underholdning ...

- Ja, og jeg har da gjort mig mange overvejelser om skiftet. Hele min opdragelse i det professionelle liv vendes på hovedet. Du kan sige, at man har et standpunkt, til man bliver ældre og kan sætte nogle hak ved livets to do-liste. Og nu er jeg der, hvor jeg har spurgt mig selv 'hvor kan du lære mere - komme videre rent fagligt'.

- Jeg tager et langt spring ud i noget, hvor jeg måske mister kontrollen - det er som at stå på en ti-meter vippe. Men jeg synes, det er sindssygt befriende at tage et så hardcore valg. Lige nu føler jeg, at det er min mission at underholde. Så kan jeg jo altid senere købe mig en pibe og få et debatprogram på en dyb kanal.

- Jeg synes, det er ganske befriende, at jeg for første gang i mit arbejdsliv skal prøve at være i en helt almindelig virksomhed, der skal klarer sig uden offentlig støtte. Den støtte og dermed visheden om, at DR bliver ved med at være der, luller altså nogle DR-ansatte ind i en slags sovepude. Jeg glæder mig også til at smide den der 'vi i DR er lidt finere end andre journalister'-holdning. Den holder jo ikke.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind