Bubber: Jeg havde nærmest lyst til at dø

En fyreseddel i 2004 kostede Bubber en livskrise. Men nu er manden fra badekarret blevet 46 år og voksen nok til at tage det iskoldt, når han møder modgang

- Kriser er sunde. De er ad helvedes til, mens vi er i dem, men det er kraftedeme også udvikling, konstaterer Bubber. (Foto: Linda Johansen)
- Kriser er sunde. De er ad helvedes til, mens vi er i dem, men det er kraftedeme også udvikling, konstaterer Bubber. (Foto: Linda Johansen)
Følg Danske kendte

På skærmen virker Bubber som den evigt glade drengerøv, der aldrig er kommet op af badekarret. Men naiviteten har sine grænser. Så når Danmark raser over hans seneste serie 'Danmark ifølge Bubber'- der går tæt på blandt andet dyresex, swingerklubber og hjemvendte soldater - tager 46-årige Bubber, med det borgerlige navn Niels Christian Meyer, det med et køligt overblik. For han har prøvet at være derude, hvor livet nærmest ikke længere var værd at leve.

Han anser sine tv-programmer for at være noget af det mest samfundsrelevante på skærmen. Og efterhånden har han også vænnet sig til, at hans arbejde altid virker som en rød klud på omgivelserne.

Nationen: Sex med dyr - behøver det at være forkert?

Mine damer og herrer: flash! præsenterer hermed den voksne udgave af landets mest barnlige tv-vært. Skridtet mod de voksnes rækker begyndt i tilbage i 2004, hvor han blev fyret som børneredaktør for TV2 og fik et seriøst dunk i hovedet.

- Det var en livskrise. Fra jeg var 17 år og frem til da, var træerne nærmest vokset ind i himlen. Ros og klap på skulderen. Og så pludselig, 39 år og fyret, fordi jeg havde medvirket i en reklame.

Læs også: Bubber om dyresex: Det er ikke for børn

- Mit liv var nærmest færdigt. Nu skal det ikke være sådan i din artikel, men jeg havde lyst til nærmest at dø. Fordi så kunne det hele også være lige meget. Fordi jeg var så WRAGHHH! på det hele. Min kone, Ibsen, sagde: 'Når én dør lukkes, er der 100 nye, der åbner sig'. Og jeg tænkte: 'Agh! Det kan du sagtens sige' ... Og så rullede jeg ikke gardinerne ned, men tog ud at sejle for at være alene.

Sunde kriser
Solbrun og netop kommet hjem fra skiferie er Bubber landet til en heftig kritik af hans program om dyresex, hvor seerne er vidne til en mand, der voldtager en ged. Der har været forargelse, raseri og fordømmelse, men alt det tager hovedpersonen med noget nær ophøjet ro.

- Kriser er sunde. De er ad helvede til, mens vi er i dem, men det er kraftedeme også udvikling. Og de gaver, man får med i krisen, kan man ikke lige nu og her bruge til noget. Men når afstanden er kommet, er det jo åbenbaringer, konstaterer skærmtrolden.

Han sidder med en cola foran sig. Kaffe kan han ikke lide, og tungen har aldrig vænnet sig til hverken vin eller øl.

- Efter noget tid kom TV2 tilbage, og jeg skulle både lave programmerne med B.S. Christiansen og 'Scenen er din'. Reklameblokken var solgt, det hele linet op, og pludselig gik det op for mig: Hey, nu er det mit valg. Vil jeg det her, eller vil jeg det ikke? Endelig fandt jeg ud af, at det jo er, hvad livet handler om. At vide, hvor man er. Hvorfor man vælger, som man gør. At være kaptajn på sit eget skib.

En rød klud
Så det er han med sine 'Danmark ifølge Bubber'-programmer, der virker som en rød klud på adskillige - ikke mindst på grund af programmerne om Thy-lejren, swingermiljøet og dét om dyresex.

LÆS OGSÅ: Bubber får rigeligt hos konen

- Så mange programmer i dag er tv-virkelighed. De mennesker, der synger eller danser på en scene, ville jo aldrig have stået der, hvis ikke det var for fjernsynet. For konceptet. Med 'Danmark ifølge Bubber' viser jeg den virkelige virkelighed. De mennesker, jeg taler med, findes i Danmark. Det er ikke et freakshow, men en del af vores land, for vi er ikke bare små og hyggelige - jo, det er vi også - men derudover er vi alt muligt andet.

- Og hvad skal vi så? Lukke øjnene for den virkelighed, der er? Eller lægge armene over kors og bare sige: 'Det her er sgu for klamt og anderledes'? Nej, det vil jeg ikke, for det går tingene jo ikke væk af. Mine programmer skal gøre Danmark større og skabe dialog. Selv er jeg blevet meget mere tolerant af at lave tv. Jeg ser det som essensen af public service. Viden om samfundet.

Intet nyt under solen
Bubber taler med et engagement, der er få politikere forundt. Som om han virkelig mener det, han siger. Tror på det:

- Da jeg som helt ung satte mig i et badekar og lavede børne-tv, virkede det også som en provokation. På forældrene og pædagogerne og eliten. De var vant til DR's dukker. Bamse og Kylling, Lotte og Anna. Nu gav jeg børnene et rigtigt menneske med et kostume og faste omgivelser. Men også med mulighed for, at treårige kunne ringe ind og give deres bidrag til programmet. Det var nyt og grænsesøgende. Og jeg elskede det job. I sølle to år sad jeg i det badekar, men nu, da jeg er 46 år, går der stadig ikke en dag uden, at jeg får en kommentar på gaden a la: Hey, Bubber fra badekarret, hvad så der?

- Så der er intet nyt i 'Danmark ifølge Bubber'. Det fjernsyn, jeg laver, har altid rykket grænser og provokeret. Og fortalt historier om den tid, vi lever i. Så når min søn, Oscar, bliver flov over mig, fordi jeg ikke tør slå en fisk ihjel på rejse med B.S. Christiansen i Afrika. Og når han er bange for, at de vil kalde mig for 'bøsse' ovre i skolen, er jeg hamrende ligeglad. Hvad er der galt i at være bøsse, spørger jeg min søn? Jeg er, som jeg er, og at lave grænsesøgende tv, der vil noget, er mit liv.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.