Sven-Ole Thorsen: Min hund angreb julemanden

SKÆV JUL - KAPITEL 17: Den stærke mand havde glemt at tage sin schæfer i ed

Sven-Ole Thorsen fik onkel Erik - alias skuespilleren Erik Holmey - til at lege julemand på flugt fra hund. (Foto: Anthon Unger)
Sven-Ole Thorsen fik onkel Erik - alias skuespilleren Erik Holmey - til at lege julemand på flugt fra hund. (Foto: Anthon Unger)
Følg Danske kendte

Sven-Ole Thorsen er selv på god fod med julemanden; men for år tilbage fik manden i rødt en ubehagelig overraskelse, da han aflagde filmstjernens familie et uventet besøg:

- Jeg holdt juleaften sammen med min gode ven, den danske skuespiller Erik Holmey.

Det var dengang, mine to drenge var nogle små knægte, og vi havde aftalt, at han skulle spille julemand for mig og min familie. Først var Erik med som gæst, og så undskyldte han sig. Herefter brugte han to timer på at iføre sig paryk, falske øjenbryn, julemandsskæg og kostume, fortæller muskelbundtet, der dog havde glemt at tage sin schæferhund i ed før julemands-visitten:

- Erik kom tilbage som julemanden, men da han løb rundt ude i vores have bag træerne, hoppede vores schæferhund ud ad et åbent vindue og gik løs på ham.

Det endte med, at Erik klatrede op i et træ og tabte alle gaverne, der faldt ned på jorden.

Glemte støvlerne
Men dermed var julemandens trængsler ikke forbi:

- Vi fik bugseret ham indenfor, og så begyndte min søn Martin, der var fire eller fem år på det tidspunkt, at sidde og stirre på ham. Til sidst sagde han: 'Julemand, må jeg spørge dig om noget? Hvordan kan det være at du har onkel Eriks støvler på?' Han havde brugt så lang tid på at lave sin udklædning, men han havde ikke skiftet støvlerne, griner Sven-Ole Thorsen, der selv agerer en slags julemand, når kalenderen stopper på 24. december:

Deler soveposer ud
- Jeg fejrer juleaften i Los Angeles, men det er lidt mærkeligt, når der ikke er nogen sne. Den 24. december om eftermiddagen er vi 30 mennesker, der arbejder sammen med Sharon Stone og organisationen 'Planet Hope'. Den dag deler vi 2000 soveposer og 2000 flasker vand ud til de hjemløse i L. A.

- Det er fantastisk, når man kommer i tre lastbiler og kører ned i en lille gade med paphuse, og der så kommer en far, mor og tre små børn ud og får en sovepose hver og en flaske vand. Nogle gange græder de, fordi de syntes, det er det bedste, der nogen sinde er sket for dem, forklarer action-stjernen, der ikke selv disker op med det store julebord:

- Når man så kommer hjem og skal lave sin egen julemad, så føler man sig lidt skyldig. Derfor bliver det bare en pølse og et stykke brød.

Jeg har været med i Planet Hope i nogle år nu, og det er den bedste beslutning, jeg nogen sinde har taget. Julen er normalt noget med at være egoistisk og spise og drikke, til man segner, men det føles bedre at gøre noget for andre.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.