Annonce:
Annonce:

Suzanne Brøgger: En ondskabsfuld sladderkælling

Forfatteren sviner venner og fjender til i sin nye bog. Blandt andet får en syg Søsser Krag en ordentlig omgang

Suzanne Brøgger sviner til højre og venstre i sin nye bog 'Jeg har set den gamle verden forsvinde - hvor er mine øreringe'. (Polfoto/Maria Fonfara)
Suzanne Brøgger sviner til højre og venstre i sin nye bog 'Jeg har set den gamle verden forsvinde - hvor er mine øreringe'. (Polfoto/Maria Fonfara)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte
Annonce:

Suzanne Brøgger svinger i sin nye bog 'Jeg har set den gamle verden forsvinde - hvor er mine øreringe' krabasken over det danske samfund. Hun klager over tonen og revser kulturniveauet: 'Vi er alle blevet TV3, en del af underholdningen', skriver hun.

Men det afholder ikke hende selv fra at blande gift og strø om sig med sladder og grimme antydninger om både venner og fjender.

Søsser Krag, der i dag er alvorligt syg af sklerose og bor på et plejehjem i Ballerup efter sin mor, Helle Virkners død, udstilles på det grusomste.

Suzanne Brøgger underholder med, at der går rygter i de litterære kredse om, at hun har haft et forhold til Danmarks tidligere statsminister, Jens Otto Krag. Hun afkræfter ikke rygterne. Og efter at hun har luftet denne lille godbid til læserne, kommer hendes beskrivelse af Søsser.

Lå døddrukken og skreg
Brøgger skriver 'om det frygtelige syn, der mødte os, på trappen ved en festlighed på Gyldendal. For dér lå Krags datter døddrukken og skreg. Og alle gik vi skamfulde uden om hende i en stor bue. Det er den ulykkelige side ved Mogadoniens (Læs: Danmarks) succeshistorie, som lå dér og ikke længere kunne skjules. Velfærdkultens fallit. Ach!'

Bogen er udformet som en lang række breve til Prinsen af Mogadonien (Mogadon er et langtidsvirkende sovemiddel, red.). Prinsen er prins Henrik, som Suzanne Brøgger møder til et bal på Christiansborg Slot.

Brevene underskrives fru Z. Fru Z er Suzanne Brøgger. Z står for enten Z i Suzanne eller for hendes egentlige efternavn Zeruneith, som hun tog, da hun giftede sig med litteraturforsker og lyriker, Keld Zeruneith, der er tidligere lektor ved Københavns Universitet.

Brøgger spekulerer over, om Bent Fabricius-Bjerre, som hun møder til et hofbal, i virkeligheden er hendes far. 'For min mor var ingen sippe'.

Er til mænd
Om Danmarks største nulevende maler, Per Kirkeby, skriver Suzanne Brøgger, at han 'vistnok foretrækker Männerliebe!'

Männerliebe er en gammel romantisk betegnelse for kærlighed og ømhed mellem mænd. En kult i den europæiske romantik, der legitimerede homoseksualitet, dengang det var en forbrydelse.

'Og har De hørt det: Han har giftet sig med den skønneste kvinde! Kunstnere er jo store i slaget', fortsætter Brøgger, der i bogen beretter om sit indgående kendskab til Kirkeby. De har rejst sammen til Italien, Madeira og Læsø.

Kirkeby, der allerede har læst Suzanne Brøggers bog, siger:

- Jeg har ingen kommentarer!

Om skuespilleren Lisbeth Lundquist hedder det, at hun ser så godt ud, fordi 'hun er løftet'.

Og om Danmarks digterpræst Johannes Møllehave står der, at han tabte bukserne til litteraturanmelderen Marie Tetzlaffs bryllup.

LÆS OGSÅ: Fabricius-Bjerre: Jeg er ikke hendes far

LÆS OGSÅ: Suzanne Bjerrehuus: Hun er afstumpet

LÆS OGSÅ: Bettina Heltberg: Det er jo forrykt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: