Annonce:
Annonce:

Waage Sandøs vilde dobbeltliv

Waage Sandø levede et dobbeltliv med spritkørsel og affærer til højre og venstre, indtil hans kone satte ham stolen for døren

Skuespilleren Waage Sandø har haft et turbulent, men lykkeligt liv (Foto: Polfoto/Carsten Lauridsen)
Skuespilleren Waage Sandø har haft et turbulent, men lykkeligt liv (Foto: Polfoto/Carsten Lauridsen)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

– Jeg har altid haft let ved at blive forelsket. Helst ville jeg have været Kirsten tro, men jeg kunne ikke lade være, indrømmer skuespiller og tidligere teaterdirektør Waage Sandø ærligt.

Det sker i bogen om hans liv, ’Et Ekstremt Lykkeligt Liv’, der er skrevet i samarbejde med journalist Niels Ole Qvist. Den udkommer i morgen på forlaget Turbulenz.

Og turbulent har Sandøs liv været med damer, sprut, triumfer og skuffelser såvel kunstnerisk som privat. Sandø har i dag været sammen med kollega Pia Jondal i små 30 år, og hun satte ham allerede fra starten stolen for døren:

Annonce:

- Du skal stoppe med at leve et liv, hvor du bruger løs af kvinderne omkring dig og smider dem væk bagefter. Tro ikke et sekund, at du slipper af sted med at behandle mig på den måde. Nu har du indladt dig med mig, og så skal du vide, at det er os to, KUN os to. Ellers må du blive ved med at leve dit falske liv – uden mig’.

– Så ændrede jeg mit liv, konstaterede Sandø.

Kostede ægteskabet
Slut med sidespring, som der indtil da havde været mange af. Det kostede ham ægteskabet med Kirsten, som han havde levet sammen med i 17 år og været gift med i de 12. Sammen har de datteren Trine.

Hans dobbeltliv med affærer til højre og venstre blev afsløret, mens han var chef for Odense Teater og sad på kontoret og var ved at bryde sammen af papirarbejdet i forbindelse med jobbet.

- Samme cirkus udspillede sig i fritiden. Her sad jeg også med rollelister og stakke af aftaleudkast. Regnestykket med at få repertoire, skuespillere, teknisk personale og gæsteoptrædende kunstnere og instruktører til at gå op i en højere enhed var konstant en udfordring. Efterhånden hang det mig ud af halsen. Desuden lå mit privatliv i ruiner, skriver han.

På det tidspunkt havde Waage Sandø indledt et forhold til en skuespillerinde, der havde sat sig for at redde ham. Hun greb telefonen og ringede til hans kone:

Annonce:

- Waage er syg og skal have hjælp. I øvrigt har jeg en affære med ham’, lød budskabet.

Stangvarm på Lotte
Det blev naturligvis ikke modtaget med jubel på hjemmefronten. Det blev starten til opløsningen af ægteskabet, der dog nemt kunne have været forbi flere år i forvejen, hvis Sandø ikke havde haft held til at holde sine udenomsaktiviteter hemmelige for Kirsten.

Allerede kort tid efter deres bryllup indledte han en affære med Lotte Hermann på Svalegangen i Århus.

- Hende blev jeg stangvarm på’, skriver Sandø.

- Det var i perioden med hende, at jeg blev fortrolig med skovbundens insekter. Når vi ikke var sammen på bagsædet af bilen, var krattet i Risskov et af de steder, vi mødtes.

Affæren varede i fem år, indtil Sandø forlod Århus og flyttede tilbage til København med fru Kirsten.

-Du flygter fra mig, sagde Lotte.

- Det er ikke dig. Det er teatret. Jeg har mistet gejsten og fået lyst til at prøve noget nyt, lød svaret.

Noget rod
Det fik ham dog ikke til at skifte livsstil. Næste affære var med en hippiepige, Elisabeth, som han mødte under prøverne på ’Dantons Død’ på Folketeatret.

Annonce:

- ...  jeg var dermed tilbage i samme mønster som i Århus med hemmelige stævnemøder, sene aftener og løgne. Elisabeth mindede om Charlotte. Samme rebelske facon. Jeg var forelsket, men også hele tiden bevidst om, at det netop var en affære. Tanken om at flytte sammen med hende, strejfede mig ikke.

Det er senere i livet gået Elisabeth godt, skriver Sandø. Hun driver i dag et gartnerfirma i USA med mange ansatte.

Godt gik det derimod ikke i ægteskabet med Kirsten. Efter skuespillerindens afsløring af affæren flyttede Sandø i egen lejlighed og opsøgte en psykolog. Diagnosen kom hurtigt.

- Du har problemer på jobbet og i dit ægteskab, som er tæt på opløsning. Desuden går det ikke godt med din elskerinde. Vi kan ikke løse det hele, men er nødt til at løsne op for noget af alt det her rod, for så mange problemer kan man altså dø af.

En del af løsningen blev mødet med ’en sexet og flammende skøn ung kvinde, som præsenterede sig som Pia Jondal’, som han dog kom til at kæmpe for. Hun var lige blevet snuppet af en anden fyr.

Men ’før jeg vidste af det, var jeg i gang med et nyt sidespring. Og det på et tidspunkt, hvor jeg i forvejen var flyttet hjemmefra på grund af et andet sidespring. Jo, noget værre rod var det’.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: