Annonce:
Annonce:

Stig Elling til Prins Henrik: Afliv hunden

Rejsedirektøren raser mod Prinsen for hans uansvarlige omgang med sin gravhund, Evita

Evita ser nok nuttet ud, men den er et blodtørstigt lille bæst, synes mange. (Foto: AP)
Evita ser nok nuttet ud, men den er et blodtørstigt lille bæst, synes mange. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Rejse-direktør Stig Elling opfordrer nu i et personligt brev til Prins Henrik, at han afliver sin bidske gravhund, Evita, eller i det mindste sørger for, at den holdes i snor og påføres mundkurv, når hunden færdes udenfor de kongelige gemakker.

Opfordringen kommer, efter at den kronisk vrede vovse igen er gået i kødet på et menneske – nemlig en af hoffets gardere, den tidligere ’Paradise Hotel’-vinder Frederik Lilja, der står vagt om kongehuset på Marselisborg Slot i Århus.

– Pludselig sprang den bare op og bed mig i bagbenet, forklarede Frederik Lilja i sidste uge til Se og Hør.

Det er langt fra første gang, den aggressive tæppetisser ikke har kunnet styre sig, og de gentagne angreb har fået den mangeårige grvahund-ejer Stig Elling til at se rødt i forhold til Prinsens omgang med sit dyr.

Annonce:

Måske et barn næste gang
’Jeg er vred – meget vred – og mit håb er, at nærværende skrivelse vil få Dem til at handle anderledes ansvarligt i forhold til Deres hund fremover’, skriver Elling til dronningens gemal og fortsætter:

’Jeg mener, det er forkasteligt og dybt uansvarligt, at Deres hund gentagne gange angriber mennesker, uden at De som hundens ejer, foretager Dem noget i den anledning.

Hvis De fortsat ikke handler ansvarligt, er det måske et barn, der bliver angrebet af Deres hund næste gang, og så må det være svært at tilgive sig selv som hundeejer – og at opnå tilgivelse af den danske befolkning.

Frustrerede gravhundeelskere
Vi, der elsker gravhunde, er frustrerede over, at Deres gravhund, som tydeligvis ikke har fået tilstrækkelig opdragelse, kærlighed og omsorg, nu fremstår som et rædselseksempel på, hvordan gravhunde er i den brede befolknings øjne’.

Gravhunde er ikke dræberhunde og bør ikke fremstilles som farlige og ustabile. Gravhunde, der får den rette opdragelse og omsorg, er kærlige familiehunde med stor personlighed.

Annonce:

Jeg vil på det allerkraftigste opfordre Dem til, at Deres hund konsekvent holdes i snor iført mundkurv, hver eneste gang den bevæger sig udenfor de kongelige gemakker – eller måske simpelthen, at De får den aflivet med det samme.

Samtidig vil jeg opfordre Dem til at overveje, om De overhovedet bør have hund i fremtiden. Historien viser, at Deres hunde langt fra altid opfører sig som hund bør – og gør, når de har ansvarlige ejere’, hedder det.

Aflivede hund
Rejsedirektøren siger til Ekstra Bladet, at han ikke er i tvivl om, at Prins Henrik elsker sine hunde, men et eller andet går tydeligvis galt i omgangen med Evita, og det kunne være, at alt for mange omkring den kongelige familie er involveret i pasningen af den.

– Gravhunde behøver at vide, hvem dens herre er, og man har jo hørt om, at både gardere og andre ansatte får lov at lufte hunden, når de kongelige ikke selv har tid til det. Det bliver den forvirret af, og det er synd for den, siger Stig Elling.

– Hvad gør du, hvis du intet svar får, eller i bedste fald bare et intetsigende svar?

Annonce:

– Så er der nok ikke så meget, jeg kan gøre. Men jeg tror, det er en sag, der optager befolkningen, og man kan måske forestille sig en demonstration foran Amalienborg, hvorfra der kræves handling af Prinsen.

Stig Elling har selv haft gravhunde hele sit liv, og kun i et tilfælde har han oplevet, at én af hans hunde opførte sig aggressivt og bed et menneske.

– Den blev straks aflivet, forsikrer han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: