Buchardt lever på bankens nåde

Modebosserne Uffe Buchard og Kim Grenaa og hans mand, Jacob Petersen, kæmper en desperat kamp for at holde deres ellers succesfulde trendfirma Style Counsel ApS i live

Uffe Buchardt og co. må håbe på at Jyske Bank fortsat vil finansiere driften af deres trendfirma. (Foto: David Høghsholt)
Uffe Buchardt og co. må håbe på at Jyske Bank fortsat vil finansiere driften af deres trendfirma. (Foto: David Høghsholt)
Omsætningen styrtdykkede sidste år med over ti mio. kr. og selskabets egenkapital er for længst tabt og er gået i minus med over 3,6 mio. kr., så de har haft problemer med at afregne skat og moms til tiden.

De to tidligere kærester, Uffe Buchard og Kim Grenaa, og Jacob Petersens firma lever derfor i øjeblikket på bankens nåde. Hvis Jyske Bank ikke længere vil finansiere driften, risikerer selskabet at krakke.

– Men på trods af et udækket likviditetsbehov (mangel på kontanter, red.), forventer vi at kunne fortsætte i 2010 og også fremover, lyder det fra de tre.

Fyrer og lukker
Krisen også i modebranchen fik sidste år Style Counsels omsætning til at falde til 13 mio. kr. Det fik de tre til at skære ned i antallet af medarbejdere og fik dem til at lukke et kontor i London, der har kostet dem en mio. kr.

Men det er især et spekulationsbyggeri i Bulgarien – modeboss, bliv ved din læst – der har kostet dem penge. Indtil nu har de måtte slippe fire ud af 5,5 mio. kr. for at få bygget fire ejendomme. Men kun en af dem er ifølge regnskabet blevet opført – og ingen er solgt.

Ikke vurderet
Og deres revisor, Steen Dahl Andersen fra Piaster Revisorerne, sætter i regnskabet spørgsmålstegn ved, om ejendommene er det værd, de håber, fordi der ikke foreligger nogen reel vurdering af dem.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra de tre, men forgæves.

I regnskabet fortæller de dog, at det i det første kvartal i år er lykkedes dem at skabe et overskud på deres kerneområde – rådgivning inden for mode- og livsstil.