Mascha: Nu skal jeg have nye bryster

Tid til udskiftning: Mascha Vangs ypperste fortrin nærmer sig sidste salgsdato, så hun har nu indledt jagten på et nyt sæt. Ekstra Bladet er med hele vejen

Hun kører hånden roligt hen over dem, brysterne. Kærtegner dem blidt. Klemmer dem kælent.

Pludselig tager fanden ved hende. Hun tager fast fat om det ene, løfter det op og klasker det ned på bordet.

Mascha Vang er ude og søndagsshoppe nye bryst-implantater i det indre København.

Den snart 30-årige radioværts nuværende er efterhånden blevet ti år gamle. Det har gjort dem lidt hårde i kanten.

– De bryster har betydet alt for mig, så det er lidt vemodigt at skulle af med dem. Nu skal jeg til at lære nogle nye at kende, som jeg håber at blive lige så glad for.

Googlet kirurg
Selv om Mascha har prøvet det før, er det ingen nem sag at få udskiftet sine fortrin. Flere tanker har trængt sig på, og hun har selvfølgelig også tjekket op på sin 'personlige shopper' denne søndag, læge og plastikkirurg Johannes Arnason.

– Jeg har jo googlet dig. Du har også arbejdet på Rigshospitalet. Har du været ude for nogle større uheld? Og hvor mange bryster har du lavet, spørger Mascha, der ikke helt kan skjule sin nervøsitet.

– Der kan jo opstå komplikationer, og der har været bryster, der har været besværlige at få pæne, men nej, ingen større uheld. Og jeg laver omkring 150-200 bryster om året, svarer den rolige islænding, der tydeligvis har oplevet dette scenarie flere gange før.

Den allerførste gang
Mascha Vang har ikke været på besøg hos en plastikkirurg siden 1999, da hun i huj og hast fik indopereret de vel tungeste grundsten til sin karriere.

– Jeg så en musikvideo på MTV og tænkte, at sådan nogle bryster skal jeg også have. En uge senere stod jeg med nye bryster.

Denne gang har hun haft mere tid til at overveje de forskellige muligheder, men det har ikke gjort det lettere.

Tid til at smide tøjet
– Det er ikke, fordi jeg vil have større bryster. Kun lidt, måske. Man går jo heller ikke ned i hestekræfter, når man køber ny bil. Men jeg går mere op i at få dem samlet lidt. De har det med at hænge lidt langt ude i siden.

– Er det lige før, du kan gemme dem i armhulerne, spørger en smilende Johannes Arnason, mens han gør klar til at tage et nærmere kig på patienten.

– Er det nu, jeg skal smide tøjet, spørger Mascha.

Nu griner de begge. Mascha begynder at føle sig tilpas ved kirurgens bord.

Frem med skydelæren
– Du er en meget normalt bygget kvinde. Du har hofter, og du har numse, lyder vurderingen.

Johannes finder sin skydelære frem og begynder at måle brysterne på kryds og tværs. Mascha kan ikke helt huske, hvor stort hendes nuværende implantat er.

– Jeg vil gætte på, at cirka halvdelen af det, der står frem, er dit eget.

Johannes Arnason noterer 5,5 centimeter i sine papirer.

– Vi er ikke ude på at gøre dig voldsomt større, men at skulpturere, konstaterer han.

Ikke for spidse
– Jeg har heller ikke lyst til, at de bliver skudt helt ud. Men de må heller ikke være for spidse. Jeg har dog ikke noget imod, at de fylder nedad. De må gerne hænge lidt. Lige nu kan jeg jo ikke lave blyantstesten, griner Mascha og konkluderer, at de dråbeformede er lige hende.

– Vil du kunne gøre mig glad? spørger hun.

– Det tror jeg. Ellers ville jeg ikke gå i gang med det. Og husk, du ikke må blive gravid det første år.

– Det bliver min kæreste glad for at høre.