Fru Fræk bli'r Emma Gad

Karrieren som protektor, foredragsholder og brevkasseredaktør kan sagtens køres fra udlandet, forsikrer Anne-Mette

Statsministerens frække frue kaster sig snart ud i rollen som foredragsholder – hun vil bl.a. belære danskerne i korrekt takt og tone. (Foto: Jan Unger)
Statsministerens frække frue kaster sig snart ud i rollen som foredragsholder – hun vil bl.a. belære danskerne i korrekt takt og tone. (Foto: Jan Unger)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte
– Da jeg hørte om dem, tænkte jeg, at det var egentlig et godt formål. De er jo sammen med børnehospitalet i Odense, som gør et rigtig godt arbejde inden for forskning i, hvordan de kan behandle børnene.

Sådan siger Danmarks dansedronning og førstedame til Ekstra Bladet, efter at hun er blevet protektor for den nye Børneulykkesfonden.

Taler om takt og tone
– Det er mit første protektorat, og så er jeg ambassadør i Parkinson-foreningen. Jeg har indsamlet penge til Julemærkehjemmene og har altid støttet Kræftens Bekæmpelse. Desuden har jeg en brevkasse hos Familiejournalen, siger Anne-Mette Rasmussen.

Hun er desuden snart foredragsholder, og vil underholde og inspirere med tre vidt forskellige temaer.

Det ene handler om at turde kaste sig ud i nye ting i livet, og det andet handler om hendes liv som førstedame.

– Og det tredje foredrag bliver sammen med Gitte Hornsholdt, og det bliver om børneopdragelse og takt og tone, siger fru Fræk, der altså måske er ved at skifte stil til Emma Gad.

Et selvstændigt job
Men her og nu er det børnene, der optager statsministerfruen.

– Nu er jeg jo også glad for Børneulykkesfonden, fordi det har noget at gøre med børn. Jeg har selvfølgelig masser af kendskab til, hvad der kan ske fra mit arbejde. Men jeg anede ikke, at så mange børn kommer til skade hvert år. Det er vigtigt, at vi får gjort noget ved problemet, siger hun.

– Nu er jeg også blevet bedstemor, og så skal jeg også til at passe på hende. Det går for resten rigtig godt, siger Anne-Mette Rasmussen, inden hun får verdens mest irriterende spørgsmål.

– Du har gang i en hel masse ting. Hvad vil du gøre, hvis din mand er nødt til at flytte til udlandet?

– Jamen, ved du hvad, det her er jo et selvstændigt job, og det kan klares fra hvor som helst. Og så snakker vi ikke mere om det, siger hele Danmarks dansende Anne-Mette.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind