Andreas dyre cremer er fup

Eksperter: Der er ingen dokumentation for, at tv-værtens hamrende dyre skønhedsprodukter har nogen som helst effekt

Andrea Elisabeth Rudolphs produkter er temmelig dyre - og den skyhøje pris er da også det mest bemærkelsesværdige ved hudplejeserien, mener flere eksperter. (Foto: Anthon Unger)
Andrea Elisabeth Rudolphs produkter er temmelig dyre - og den skyhøje pris er da også det mest bemærkelsesværdige ved hudplejeserien, mener flere eksperter. (Foto: Anthon Unger)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Du bliver både smuk og giftfri, hvis du bruger en formue på tv-værten Andrea Elisabeth Rudolphs nye hudplejeserie Rudolph Care.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det ifølge landets førende eksperter da også.

Køber du Andreas skrigende dyre hudplejeprodukter, hvor en læbepomade koster 295 kroner og en lille bøtte med 100 milliliter af 'Vild med dans'-stjernens Body Balm-creme til 1545 kroner, vil det allersmukkeste resultat kunne ses på Andreas bankbog.

'Høj kvalitet, eksklusiv og giftfri luksus' lyder nogle af de mange løfter på Andreas hjemmeside, hvor hun også stiller i udsigt, at de økologiske cremer ligefrem er i stand til at gøre folk smukkere.

Det lyder godt
Ekstra Bladet har fået landets førende dermatologi-eksperter til at kigge produkterne nærmere efter i sømmene, og konklusionen er klar: Den skyhøje pris er det mest bemærkelsesværdige ved kosmetik-serien, der til gengæld ikke imponerer, når det gælder indholdet i de kostelige cremer:

– Når det kommer til aktive stoffer, der beviseligt er gode i en creme, er der absolut intet usædvanligt ved produkterne fra Rudolph Care. De har til gengæld proppet en masse ting i, som har en god klang hos forbrugerne – blandt andet kamille, figner og shea-nødder fra den afrikanske savanne.

– Der er intet bevis for, at disse ingredienser er hverken nødvendige eller formålstjenlige i en creme, der kan fjerne alderstegn, som der hævdes, lyder dommen fra professor Peter Bjerring fra Privathospitalet Mølholm i Vejle.

Ren markedsføring
Professor i dermatologi Klaus Ejner Andersen fra Odense Universitetshospital er enig:

– De mange udsagn om cremerne er i mine øjne ren markedsføring. Der er ingen dokumentation for, at produkterne har nogen som helst effekt, som skiller sig ud fra en helt almindelig fugtighedscreme.

– Det, der står på hjemmesiden, lyder jo umiddelbart fornuftigt. Hvis man hopper på den, så betaler man i mine øjne en meget høj pris for noget, som er helt udokumenteret. Forbrugerne køber en drøm og ikke en gennemtestet creme, vurderer Klaus Ejner Andersen.

Andrea Elisabeth Rudolphs påstande om, at produkterne gør kunderne smukkere, vækker også hovedrysten hos eksperterne:

– Som med meget af det, der står på hjemmesiden, mangler der dokumentation. Det samme gælder påstanden om, at produkterne er giftfri. Sådan helt generelt kan man sige, at der slet ingen dokumentation findes for, at der er sammenhæng mellem kvalitet og pris, når det gælder produkterne fra Rudolph Care, konstaterer Klaus Ejner Andersen.

Læs meget mere om Andreas dyre cremer i artiklerne til højre herfor. Få blandt andet Andreas egen reaktion på kritikken og læs flere ekspertdomme over produkterne.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind