Annonce:
Annonce:

X Factor redder Blachmans karriere

DR’s talentshow har pustet tiltrængt liv i egotripperen Thomas Blachmans karriere

Blachmans karriere har bestemt ikke taget skade af den massive tv-eksponering. (Foto: Tariq Mikkel Khan / Polfoto)
Blachmans karriere har bestemt ikke taget skade af den massive tv-eksponering. (Foto: Tariq Mikkel Khan / Polfoto)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte
Nogle elsker ham. Andre hader ham. Alle kender ham. Thomas Blachman – rapkæftet skaldepande, der gerne fortæller folk, at de ’synger ad helvede til’ og selv har et ego på størrelse med Colosseum – er blevet danmarksstjerne. Og det kan han takke ’X Factor’ for.

For selv om DR har travlt med at promote Danmarks svar på ’Idols’-dommeren Simon Cowell som både succesfuld jazzmusiker og producer, og selv om Blachman selv mener, at han har revolutioneret underholdningsfjernsynet med sin optræden i ’X Factor’, er det et faktum, at han aldrig før har slået igennem blandt almindelige danskere.

– Hvis Blachman siger, han er en gave for tv, så kan tv også sige, at det er en gave for ham. Han lukrerer helt sikkert på showet. Det har pustet liv i hans karriere, og han kan nu få skabt synlighed på, at han også er en fremragende musiker, konstaterer Christian Have, tidligere trommeslager i Mabel og i dag indehaver af kommunikationsselskabet PR HAVE.

– Programmet har helt klart gjort ham til en celeb, og det tror jeg faktisk, han har det ret godt med, tilføjer Lars ’Chief One’ Pedersen, der har kendt Blachman siden 90’erne og var med til at lave pladen ’Blachman meets Al Agami and Remee’.

Blachman i dvale
Fakta taler da også deres klare sprog.

I den brede offentlighed kunne Thomas Blachman i sin ungdom ubemærket slå på trommer i jazz-orkestre. Og bortset fra pladen ’Cinemataztic’ (1995), han producerede for Caroline Henderson sammen med Kasper Vinding, var han ikke kendt uden for branchen.

I årevis før programmet kunne Blachman ikke sælge. Med – ifølge ham selv – et sandt arbejdsraseri fik han indspillet tre cd’er. Men de udkom aldrig.

Kort sagt: Stjernen Blachman har ligget i dvale i mere end ti år.

Indtil ’X Factor’.

– Jeg kender ham fra 90’erne, hvor han kom med nogle projekter til mig. Han er et musikalsk geni, men det brede Danmark var for lille til Blachman og hans avantgardemusik dengang. Det er først nu, vi anerkender hans kæmpe begavelse, konstaterer Peter Aalbæk, dommer i ’Talent 08’.

Blachman sælger
I dag er Blachman på alles læber, alle kender hans navn – og han sælger.

Hans bog ’Det kolossale menneske’, der udkom i november, røg direkte ind på bestsellerlisterne. Alene inden for de første seks uger var der 4064 danskere, der investerede i den, og selv her i januar, hvor julenyhederne normalt falmer, er der fortsat godt salg ifølge Politikens Forlag – uden tvivl godt hjulpet af den nye omgang ’X Factor’.

– Har ’X Factor’ reddet hans karriere?

– Nej, nej, ikke reddet. Han har ikke gået og været desperat efter stjernestatus, men han har taget ’X Factor’ som en mulighed, og jeg er sikker på, han forstår at bruge berømmelsen til at fremme karrieren som producer, siger Aalbæk. Han bakkes op af Chief One: – Uanset hvor Blachman har været, tror jeg sgu, han har følt sig som en stjerne. Men jeg tror da, det har været en drøm. Han elsker at høre sig selv tale foran et stort publikum, så på den måde kommer ’X Factor’ som en talerstol som sendt fra himlen.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: