Yvonne hyldet med en Sprogøe

Lene Maria Christensen, der i år blev hædret med Ove Sprogøe-prisen, drømte som barn om at være Egon Olsen mere end Yvonne

Lene Maria Christensen som Yvonne.
Lene Maria Christensen som Yvonne.
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det blev næsten i familien, da Yvonne - i form af skuespilleren Lene Maria Christensen - løb med den tredje udgave af Ove Sprogøe-prisen.

Den 36-årige skuespiller fik især prisen for sin rolle som Yvonne i musicalen 'Olsen Banden 6 - Den russiske juvel', der tidligere på året spillede for fulde i Tivoli. Men også for rollen som Ingelise biograffilmen Frygte Lykkelig. Og det var en tydeligt stolt Lene Maria Christensen, der fredag formiddag modtog prisen.

- Jeg er utroligt glad og stolt for over den anerkendelse, jeg føler, at prisen er, sagde Lene Maria Christensen til ekstrabladet.dk ved prisoverrækkelsen i Palads.

Overrasket
Selv om det måske lå lidt i kortene, at Yvonne skulle have prisen, så kom det helt bag på skuespilleren.

- Jeg blev total overrasket, men jeg er rigtig rigtig glad. Det var en kæmpe udfordring at spille Yvonne, fordi det er en så kendt figur -næsten et ikon. Så det var med ærefrygt og dyb respekt for skuespilleren, der har skabt figuren, at jeg gik ind til projektet. Og jeg kan godt garantere, at jeg så hele Olsen Banden-boxen på dvd først, afslørede den beærede skuepiller.

Ove Sprogøe har gennem Lene Maria Christensens barndom betydet meget for hende. Men den gang drømte hun faktisk mere om at være Egon Olsen end om at være Yvonne.

Ville hænge i rådhusuret
- Jeg drømte om at være ham og hænge i rådhusuret. Det var et fantastisk univers han befandt sig i med et voldsomt temperament og udsigt til masser af millioner.

Det er tredje gang Ove Sprogøe-prisen uddeles. Ove Sprogøe-prisen blev oprettet for to år siden som en hyldest til én af Danmarks mest folkekære skuespillere. Første år modtog Niels Ellegaard prisen, og sidste år gik prisen til Nikolaj Kopernikus.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind