Annonce:
Annonce:

Ålen: Lad Ulrich Thomsen spille Stein

Historien om svindleren Stein Bagger er som taget ud af fiktionens verden. Filmmand Peter Aalbæk og forfatter Leif Davidsen vurderer oplægget

Peter Aalbæk Jensen mener, at Ulrich Thomsen vil være helt rigtig som Stein Bagger. (Foto: Thomas Sjørup)
Peter Aalbæk Jensen mener, at Ulrich Thomsen vil være helt rigtig som Stein Bagger. (Foto: Thomas Sjørup)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Det er historien om en finansmand. En mand med gode overtalelsesevner. En visionær mand med store planer. En familiefar og en guttermand.

Det er historien om en regulær svindler.

Der er endnu lang tid til, at sagen om den nu forsvundne erhvervsmand Stein Bagger for alvor rulles op. Men man ved, at han fredag klokken kl. 13 passerede paskontrollen i den internationale lufthavn i Abu Dhabi efterladende konen i Dubai, og man ved, at der er forsvundet en halv milliard kroner. Og svindlen menes at være foregået gennem flere år.

Det lyder som stof til en bog eller en film. Og Ekstra Bladet har således talt med to af landets ypperste repræsentanter for hvert sit medie. Filmmanden Peter Aalbæk og krimiforfatteren Leif Davidsen.

Annonce:

Peter Aalbæk, filmproducent, 52
- Det er jo altid godt stof, når nogen er forsvundet. Og så er det godt stof, at et kæmpe revisionsfirma, Ernst & Young, har givet dem innovationsprisen og står med en lang næse. Det griner jeg meget af, siger filmmanden Peter Aalbæk Jensen til Ekstra Bladet.

- Det er jo skidegodt med en dækadresse. Og der er en god film i, at man stikker af på et udlandsophold, hvor konen er med. Jeg forestiller mig nogle fortættede scener på hotelværelset, hvor han forlader rummet med en dårlig undskyldning. Og så at hele det etablerede Danmark har stået og klappet i hænderne. Det er jo fedt!

- Jeg har jo altid sagt, at de største gangstere er dem med de hvideste handsker.

- Det er mere kedsommeligt, det der foregår med officielle plattenslagere som mig selv, når det gælder kreativ bogføring, lyder det fra Zentropa-medstifteren.

Og Peter Aalbæk er overbevist om, at alle virksomhedsledere har psykopatiske træk.

- Ellers er man jo ikke chef for noget stort og innovativt. For så kan man ikke fortrænge virkelighedens verden.

Annonce:

- Det er jo derfor, at vi ser disse glade numre. For man skaber sin egen virkelighed. Og jeg er helt sikker på, at han selv synes, det har været helt i orden.

Ulrich Thomsen som Stein Bagger
- Han ser ikke sig selv som en svindler. Derfor kan han også gøre det med større overbevisning, end hvis han havde rendt rundt med dårlig samvittighed, konstaterer Ålen, der mener at Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, der skrev kongekabale, skal skrive manus, mens rollen som Stein Bagger skal gå til den skuespiller, der har den bedste talent for at spille charmerende psykopat - Ulrich Thomsen.

- Jeg ville sætte en kvinde til at instruere. Der er så meget med penge, så vi skal have forstærket det kvindelige element ved Annette K. Olesen eller Lone Scherfig.

Peter Aalbæk ved naturligvis ikke, hvor Stein Bagger befinder sig, men han giver gerne et bud.

- Enten hænger han på et loftkammer i et reb, eller også sidder han og tyrer de sidste gin-tonics ned i halsen på en eller anden tropeø og håber på, han ikke bliver opdaget for hurtigt.

Annonce:

- Hvis det var mig, ville det være noget med gin-tonics. Jeg ville kraftedeme sørge for at have det rigtig sjovt, for der venter sgu nok en trang tid forude ...

Leif Davidsen, forfatter, 58:
- Jeg kender ikke sagen i detaljer, men man må jo sige, at virkeligheden overgår fantasien, siger forfatteren, der alligevel vover pelsen og beskriver sagen som en klassisk krimi med masser af litterært gods.

- Vi havde noget lignende i sagen med Anna Kastberg, hvor man bare troede på det, folk sagde.

I Rusland er det helt anderledes. Der tror man, at folk som udgangspunkt er svindlere, og man tager derfor sine forholdsregler.

Leif Davidsen ved ikke, om historien kan blive en bestseller.

- Hvis du spørger mig, om jeg her og nu kunne finde på at kaste mig over historien, så er svaret nej, men om det kunne være udgangspunktet for en historie, så er svaret klart ja.

Krimikongen fortæller, at han river artikler ud af aviser og lægger det hen i et chartek, hvorefter de så kan dukke op i en historie om fem eller ti år - eller aldrig.

Annonce:

Planlægning eller panik
- Jeg er jo en forfatter, der er afhængig af det, der sker omkring mig, og den menneskelige faktor er klart mere interessant end den økonomiske.

Davidsen vurderer, at Stein Bagger befinder sig et sted, hvor der ikke er en udvekslingsaftale.

- Jeg kan ikke lige huske dem alle, men det kunne være Cayman Islands.

- Andre lande har måske udvekslingsaftaler, men de kan godt forsinke processen med deres eget retssystem. For eksempel USA i sagen med Amdi.

- Det er nok svært at holde sig skjult i dag. Men så mange penge kan købe meget. Han kan jo også være ude for at sikre sig økonomisk, hvorefter han vender tilbage til Danmark og tager et par år i fængsel, siger Leif Davidsen, der også holder en mulighed åben for, at Bagger er stukket af i panik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: