Alexandra: Skilsmissen var mega-hård

Skilsmissen var hård men Alexandra og Joachim har bevaret respekten for hinanden, siger grevinden i sit første 'skilsmisse-interview'

Skilsmissen var hård, men Alexandra og Joachim har bevaret respekten for hinanden, sagde hun til Reimer Bo. (Foto: Mikael Rieck)
Skilsmissen var hård, men Alexandra og Joachim har bevaret respekten for hinanden, sagde hun til Reimer Bo. (Foto: Mikael Rieck)

Der var lagt op til de helt store afsløringer op til torsdag aftens store 'skilsmisse-interview' med grevinde Alexandra på DR1.

Det var dog ikke mange skeletter, der slap ud af skabene, og danskerne må stadig leve i uvidenhed om, hvad der virkelig skete i 'kærlighedstrekanten' imellem Joachim, Alexandra og Martin Jørgensen.

Ifølge grevinden var der ikke én hændelse, som førte til ægteskabets kollaps:

- Der er ikke et bestemt tidspunkt hvor man vågner op og siger: Det skal være nu. Det er en lang proces, sagde Alexandra til DRs Reimer Bo.

- Jeg.. man.. vi.. prøver sikkert alt først, før man må indrømme, at nu må der ske noget andet, sagde Alexandra.

Svær beslutning
At dømme efter hendes udtalelser var det dog Alexandra, der tog den endelige beslutning om at gøre en ende på det royale ægteskab:

- Det var en mega-hård beslutning, og det var ikke noget, jeg tog fra den ene dag til den anden. Selvfølgelig havde det været meget lettere, hvis det var en beslutning, hvor konsekvenserne kun vedrørte mig. Men det kunne jeg selvfølgelig ikke sige – det var en beslutning, der ramte andre også, det ramte Joachim, det ramte børnene, sagde Alexandra.

Gode venner
Ifølge grevinden er hun og prins Joachim i dag de bedste venner: Prinsen kigger tit forbi Svanemøllevej og spiser aftensmad med familien, og Alexandra glæder sig over at se, at børnene trives godt, fordi far og mor kan enes.

- Når man endelig er to, der har taget den beslutning, at man godt vil videre, så vil jeg sige: Jeg har altid sagt, at det næstbedste efter et godt ægteskab, det er en lykkelig skilsmisse, sagde Alexandra.

Sundt liv
Hverdagen med Martin Jørgensen beskriver Alexandra som en ’dejlig, skøn, sund hverdag’.

Der blev ikke i interviewet gået nærmere i detaljer om, præcist hvornår parret blev forelskede i hinanden – men Martin Jørgensen havde ifølge grevinden visse skrupler.

- Jeg tror ikke, at det var så nemt for ham, for vi har ikke været en helt almindelig familie at komme ind i. Så han har selvfølgelig haft sine overvejelser om, om han vil være sammen med os og alt, hvad det indebærer. Bare det, at han sagde ja til det, viste for mig en stor, stor kærlighed, sagde Alexandra.

Historier om, at Alexandra er gravid igen, dukker jævnligt op i ugepressen, og Reimer Bo benyttede lejligheden til at spørge grevinden, om der var flere småfolk på vej for hende og Martin Jørgensen. Det svarede hun ikke endegyldigt på:

- Børn kommer når de kommer. Som De selv sagde: Jeg er ældre end min mand, så... Børn er en gave. De kommer når de kommer, sagde Alexandra.