Kjær jager enlig kvinde igen

Christian Kjær forsøger endnu en gang at smide en enlig kvinde ud af skovhus: Hofjægermesteren vil have østeuropæiske skovarbejdere til at bo der i stedet

Lillan Andersen har boet snart 18 år i det uisolerede træhus i skoven. Nu vil Christian Kjær igen have sat hende ud. (Foto: Andreas Szlavik)
Lillan Andersen har boet snart 18 år i det uisolerede træhus i skoven. Nu vil Christian Kjær igen have sat hende ud. (Foto: Andreas Szlavik)

Hofjægermester og kammerherre Christian Kjær forsøger igen at smide en enlig, kvindelig lejer ud af hendes hjem, et af hans huse i skoven ved Them syd for Silkeborg, som hun har boet i gennem snart 18 år.

Da Christian Kjær for knap to år siden erhvervede sig store områder af Salten Skovdistrikt syd for Silkeborg, fulgte en række boliger i og omkring skoven med. En af lejerne her, Lillan Andersen, 60, vakte kammerherrens vrede og irritation, fordi hun holder en lille fåreflok i en indhegning ved siden af sit hjem.

Nyt angreb fra Kjær
Kvinden blev bedt om at fjerne fårene eller selv flytte ud. Samtidig ønskede den hovedrige mand huset som bolig til nogle af sine østeuropæiske skovarbejdere.

Ekstra Bladet beskrev 22. januar 2007 Kjærs fremfærd over for kvinden og hans manglende respekt for lejeloven. Siden har hun haft fred for hofjægermesterens nidkærhed.

Men nu gentager Christian Kjær sit angreb. 11. november modtog Lillan Andersen et brev fra Christian Kjærs advokat, som skriver, at lejeforholdet er ophævet, at kvinden skal fraflytte inden syv dage og aflevere sine nøgler til advokatfirmaet på Rådhuspladsen i København.

– Jeg har ingen nødplan klar, da jeg mener, jeg har ret til at bo her og er beskyttet af lejeloven, siger Lillan Andersen til Ekstra Bladet.

Lammesteg til skovfogeder
Kvinden har ikke planer om at forlade sit hjem frivilligt.

– Christian Kjær har bralret til nogle håndværkere om, at hende kællingen fra lossepladsen skulle han garanteret nok få ud. Det irriterer mig, at han ikke er i stand til at lytte, når jeg fortæller ham, at jeg har tilladelse fra den tidligere ejer til at have får.

Kjær skruer bissen på
Christian Kjær vil på sin side gå rettens vej for at slippe af med sin 60-årige lejer, Lillan Andersen.

’Jeg skal gøre Dem opmærksom på, at De vil blive mødt med retslige skridt, såfremt De ikke efterkommer denne ophævelsesskrivelse’, noterer Kjærs advokat, Peter Schäfer, i et brev til lejeren.

Med en stævning kan hofjægermesteren få politiets hjælp til at fjerne kvinden, der gør sig skyldig i at have ni får og et lam i en indhegning. Fårene har hun haft i 18 år med den tidligere skovejers samtykke.

Ekstra Bladet kontaktede Christian Kjær for at høre, hvordan han forestiller sig, han kan få smidt sin lejer ud.

– Vil du forsøge at få en stævning i fogedretten for at sætte kvinden ud, eller skal boligretten træffe afgørelse?

– Det må du selv finde ud af. Jeg har ingen kommentarer. Det her er en sag mellem en lejer og mig og ikke en sag mellem Ekstra Bladet og mig. Kan du have det godt, svarer kammerherren.

Rigmanden har tidligere sagt, at han er bange for, at fårene æder hans skov.