Sig farvel til konge-familien, Janni

Kjær tager vennerne: Herlev-pigen må i fremtiden formentlig glemme alt om sommerferie på prinsens franske vinslot

Janni Spies Kjær hilser på dronningen. I januar fik hun et ridderkors, men hendes optræden i kongehusets rækker vil formentlig ebbe stille ud. (Foto: Klaus Møller)
Janni Spies Kjær hilser på dronningen. I januar fik hun et ridderkors, men hendes optræden i kongehusets rækker vil formentlig ebbe stille ud. (Foto: Klaus Møller)

Operetten om Herlev-pigen og kassedamen, der blev charter-fyrstinde og endte med at arve hele Simon Spies-riget, går mod en ny, overraskende slutning – langt fra den, der tegnede sig, da Janni Spies som den glade enke blev budt op af den rige prins Christian Kjær og blev så vild med ægteskabelig dans, at det medførte to børn.

Jannis smil stivnede på det seneste, og fredag offentliggjorde parret, at de skal skilles efter 20 års ægteskab.

Hun går mod nye horisonter. Og Christian Kjær har jo sit 'sociale' arbejde i Rudersdal Kommune, hvor det, som han siger, 'nok ikke er så tosset, at sådan nogle som os sidder med. Det er rart også at tænke på andre'.

Flytter fra gården
Hvordan Herlev-pigen nu vil 'realisere sig selv', som hun længe har givet udtryk for i vennekredsen, er uvist. Men det anses for givet, at hun forlader gården for at begynde sit nye alene-liv med sønnen Christopher, 11. Og hun bliver alene på flere måder, for vennekredsen bliver nok knap så fin i fremtiden.

Jannis optræden i kongehuset vil formentlig ebbe stille ud. Det er Christians vennekreds, i første række hvad jagtkammeraten Henrik angår.

Ferierne på det franske Chateau de Caïx i Cahors, hvor Janni gik på torveindkøb med dronningen, vil formentlig også ophøre.

Støtter Martins far
Lidt endnu vil forbindelsen dog formentlig kunne holdes lunken, for Janni har via sin Spies Fond støttet en af vennerne, fotografen Jacob Jørgensen, far til Alexandras Martin. Han har fået en million til at filme dronningens decoupager, som det så fint hedder, når man klipper og klistrer andres billeder sammen til kunst.

Janni har også fået et ridderkors, som hun skal vise sin taknemlighed for. Det klæder hende unægtelig bedre end den hofjægermesterhat, Kjær ved festlige lejligheder forsøger at presse ned om hovedet.

Parret selv præsenterer sig dog fortsat som de bedste venner.

– Vi har et ønske om også at se meget til hinanden fremover, ikke mindst sammen med vores børn, lød det i pressemeddelelsen.

Ud over de to børn med Janni har Christian Kjær også sønnen Philip, 40, fra sit første ægteskab med balletdanserinden Fritzy Koch, 72. Hun var forinden en af skuespilleren Preben Neergaards seks koner.

2730 Herlev
Det var fru Roger 'Bond' Moore, den danske society-dronning Kiki Tholstrup, der i sin tid koblede Chr. Kjær med frk. 2730 Herlev, som hun kaldte Janni.

Kjær var på det tidspunkt ledig efter et brud med sin daværende kæreste, Jette Pølsgaard. Det vil sige, hun kendte ikke til bruddet, men var i gang med at indrette sig på Sandbjerggaard, indtil til Kjær ringede og fortalte, at det skulle hun ikke alligevel.

Og så sørgede Kiki ellers for, at frokostbordet blev dækket på Valdemar Slot, hvor det hele startede og holdt i 20 år indtil skilsmisse-erklæringen i går.

Så fik de igen lidt at snakke om i overklassen, nu hvor Kjær-millionerne pludselig er ledige! For ikke at snakke om Janni, der dog foreløbig starter som enlig mor.