Derfor skal Janni og Christian skilles

Fru Spies Kjær er træt af sit indeklemte torneroseliv, hvor hun ikke får opmærksomhed nok. Og hun føler ikke længere, at Christian Kjær er den mand, hun giftede sig med

Janni Spies Kjær føler ikke længere, at Kjær er den mand, hun giftede sig med, fortæller vennerne. De to skal skilles. (Foto: Thomas Sjørup)
Janni Spies Kjær føler ikke længere, at Kjær er den mand, hun giftede sig med, fortæller vennerne. De to skal skilles. (Foto: Thomas Sjørup)

Janni Spies Kjær, 46, fik for meget. Eller mere præcist: 'alt for lidt'!

Til sidst kunne hun ikke klare folkepensionisten, hofjægermesteren, kommunalbestyrelsesmedlemmet, advokaten og F.L. Smidth-arvingen Christian Kjær, 65.

Hendes gemal har så mange jern i ilden, at Janni ikke længere fik nok opmærksomhed, erfarer Ekstra Bladet.

De senere år er parret ganske enkelt –  og på den måde udramatisk –  vokset fra hinanden. Man kaster ikke med tallerkener i de kredse, officielt i hvert fald.

'Den evige Kjær' er vokset i vælde, og altså så meget, at det er blevet for overvældende for Janni. Hun har masser af krudt i sig og følte åbenbart, at livet nu var begyndt at løbe uforløst fra hende. Skilsmissen er kulminationen af den følelse.

Tjørnehækken for høj
Flere venner fortæller Ekstra Bladet, at Janni følte, Kjær ikke længere var den mand, hun giftede sig med.

Morskaben var, så vidt det forlyder, ikke længere den samme på hjemmebanen. Tjørnehækken blev alt for høj og krævende omkring det indeklemte torneroseliv, Janni blev henvist til at leve på Sandbjerggaard syd for Hørsholm. Muligvis ligger der også uenighed om børneopdragelsen som en sten på vejen.

Christian Kjær kan være morsom, når det stikker ham, men også lige så pinlig og naragtig, som nationen fik en fornemmelse af, da han stillede op til borgmester og blev spiddet i tv og dagspresse. På et punkt kan han dog regne med altid at få applaus: når han tager den sjove, håndsyede sovsekande af en hofjægermesterhat på.

Borgmesterdrømmen er nu opgivet, men han slider efter eget udsagn i det på sin konservative plads i Rudersdal kommunalbestyrelse.

– På forsiden igen? Nej, det gider jeg altså ikke læse, for der er ikke noget at sige. Det er helt udramatisk, sagde en påfaldende veloplagt Christian Kjær allerede på spørgsmålet angående fruens kortvarige udvandring til Italien for nylig.

– Skilsmissen var altså præcis så aktuel, som Ekstra Bladet konfronterede dig med, da Janni rejste til Italien?

'Klik', sagde det i telefonen – og væk var Christian Kjær med vanlig finesse uden at ville kommentere nærmere. Forbindelsen var ikke dårligere, end at telefonen efterfølgende ikke blev svaret.

– Hverken Christian eller Janni vil kommentere ud over den udsendte pressemeddelelse, siger Kjærs sekretær, Jannie Høegh.

De nære venner og den kongelige familie blev formentlig præsenteret for skilsmissenyheden ved jagten på Venø-residensen i Nordvestjylland, hvor prins Henrik dog ikke skød med skarpt på grund af den dårlige skulder, men ellers var i fin form.

Janni hastede ved samme lejlighed hjem fra den mondæne residens ved Como-søen i Norditalien for at være med i frokosten.

Læs meget mere om Janni og Christians skilsmisse i lørdagens udgave af Ekstra Bladet.