Lina Rafn i Højesteret

'X Factor'-dommeren må vente til næste sommer med en afgørelse i sagen, om hun kan trække tøj og makeup til scenebrug fra på selvangivelsen

Lina Rafn i Højesteret i går, da sagen om hendes skattefradrag, der er blevet principiel, blev behandlet. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Lina Rafn i Højesteret i går, da sagen om hendes skattefradrag, der er blevet principiel, blev behandlet. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Infernal-sangerinden og 'X Factor'-dommeren Lina Rafn må vente til næste sommer med at få en afgørelse i Højesteret, om hun kan trække rekvisitter til scenebrug fra på skattebilletten.

I går var der vidneafhøring i sagen, der i første omgang handler om 22.000 kr. til tøj og makeup, som Lina Rafn i 2001 fik skattevæsenets nej til at trække fra på selvangivelsen.

Siden har det udviklet sig til en mere principiel sag, som Dansk Musikerforbund har overtaget ved at sagsøge Skatteministeriet på vegne af medlemmer i lignende situation som Infernal-stjernen.

Forbundet gik ind i sagen, efter at skatteminister Kristian Jensen ved et møde med Lina Rafn havde lovet, at selvstændige kunstnere skulle have samme rettigheder i fradrag som andre erhvervs-udøvende.

Ministeren 'fuld af lort'
– Ministeren kunne have ladet handling følge ord, men det ville han selvfølgelig ikke, den svagpisser. Han er fuld af lort, og det må du gerne citere mig for, fnyser Lina Rafn.

Hun tabte sagen i Landsretten med bl.a. den begrundelse, at tøjet og makeuppen kunne hun også bruge privat, men det afviser hun som det 'rene gas'.

– 100 grønne extensions (påsat hår, red.) er sgu da ikke til privat brug – fat det dog, konstaterer Lina Rafn.