Stedmor Zobel sejrede

Anita Zobel blev torsdag ved retten i Lyngby frikendt for at have tilegnet sig 200.000 sorte dollars

Ifølge dommeren kunne det ikke bevises, at der var 200.000 dollars i den kuvert, Anita Zobel stak til sig efter sin samlevers død. (Foto: Thomas Wilmann)
Ifølge dommeren kunne det ikke bevises, at der var 200.000 dollars i den kuvert, Anita Zobel stak til sig efter sin samlevers død. (Foto: Thomas Wilmann)
Retten i Lyngby har tilkendt Anita Zobel – engang gift med jetsetteren, forh.Codan-direktør Peter Zobel – sejren over sin steddatter, Sofie Biehl, i en bitter arvestrid om sorte penge.

Sofie Biehl havde anlagt sagen mod sin fars mangeårige samlever, da hun mente, at Anita Zobel efter faderens død i 2001 uretmæssigt havde tilegnet sig en kuvert med omkring 200.000 dollars, som faderen havde bedt sin søster og svoger opbevare i forbindelse med en påtænkt hushandel i Tyrkiet.

Ikke beviser nok
Skattevæsnet og Biehls øvrige kreditorer kendte intet til disse penge.

Officielt var Hans Biehl invalidepensionist, reelt virkede han frem til sin kræftdød i august 2001 som tæppehandler med base i Tyrkiet.

Selv om dommer Stig Kaas i dommens præmisser anerkender flere vidners udsagn om, at Anita Zobel rent faktisk havde fået fingre i den omtalte kuvert og også bemærker, at sagsøgte under afhøringer har svaret ’afglidende’ på en række spørgsmål, fandt han det ikke bevist, at kuverten indeholdt den omtalte formue og endte derfor med at frifinde Anita Zobel.

En halv sejr
– Selv om jeg nu skal betale 25.000 kroner i sagsomkostninger, fortryder jeg ikke sagen. Jeg synes, pengene er godt givet ud. Jeg opfatter dommen som en halv sejr, fordi dommeren langt hen ad vejen giver os ret ved at anerkende, at Anita har fået kuverten, selv om hun påstår ikke at kunne huske det. Havde der bare været en kvittering var hun formentlig blevet dømt, siger Sofie Biehl og tilføjer:

– For mig har det aldrig handlet om penge men om (u)ordentlig opførsel. Min far efterlod sig en større gæld, så pengene i kuverten ville alligevel være gået til skattevæsnet. Jeg er så træt af al hendes guru-snak og den frelste facon, hun fører sig frem med offentligt. Jeg har altid oplevet hende stik modsat.

Anita Zobel ønsker ikke at kommentere sagen.