Amin Jensen var hæler

Amin Jensen levede i sin ungdom af at sælge tyvegods, men gik fra at være skidt knægt til stand-upper

Folkelige og trivelige Amin Jensen fortæller bl.a. om, hvordan han gik fra kriminel til komiker, i sin selvbiografi.(Privatfoto)
Folkelige og trivelige Amin Jensen fortæller bl.a. om, hvordan han gik fra kriminel til komiker, i sin selvbiografi.(Privatfoto)
Vi kender ham som den runde, joviale stand-upper, hvis smil er lige så bredt som hans korpus. Men som ung var Amin Jensen en rigtig rod, der rodede sig ud i slagsmål og levede af at sælge hælervarer.

– Jeg håber, at min historie måske kan hjælpe andre, der har haft modgang i livet, fortæller Amin Jensen om baggrunden for sin åbenhed.

Den trinde komiker havde en vanskelig ungdom, hvor moren blev psykisk syg og flere gange var tvangsindlagt. Hun dør af kræft, mens Amin prøver at klare uddannelsen som fotograf. Det går ikke, og den 15-årige knægt begynder i stedet at samle regnslag på en plasticfabrik. Efter at være raget uklar med sin far og stedmor, som han stak en lussing i retur for den kindhest, hun havde givet ham, endte Amin på en ungdomspension.

Delte rovet
Og her kører han nogle ture for ’Brian’, som blandt andet bryder ind i en isenkram. Rovet bliver delt i porten, men Amin Jensen har ikke nerver til at være indbrudstyv, fortæller han i sin endnu ikke udkomne bog, ’Livet er stort’.

’Men vi finder ud af, at jeg er meget bedre til at sælge, end han er, og så laver vi en aftale om, at han kommer med nogle varer, og så skulle jeg give en pris for det, og sælge dem videre.’

’Gennem et stykke tid laver han en masse knæk sammen med en, der hedder Peter. De kommer med alt muligt, og jeg tjener rigtig mange penge.’

Peter har stukket dig
Amin Jensens kriminelle løbebane slutter, da han får en opringning en dag: ’Vi er blevet taget. Og Peter har stukket dig.’

– Min kriminelle løbebane var ret kort. Jeg var ikke skåret til det – og jeg kunne ikke lide det. Jeg var i en presset situation. Og jeg var meget ung, siger Amin Jensen til Ekstra Bladet.

Amin Jensens cd og bog, ’Livet er stort - 99 procent selvbiografi og 1 procent pure opspind’, udkommer 17. november.