Krimi-dronningen sikrer sine værdier

Selv om Sara Blædel har fundet manden i sit liv, har hun i en ægtepagt sikret både sine forfatterindtægter og alle andre værdier

I år har Sara Blædel indkasseret 186.746 kr. alene for at have  sine populære bøger stående på bibliotekerne. (Foto: Andreas Szlavik)
I år har Sara Blædel indkasseret 186.746 kr. alene for at have sine populære bøger stående på bibliotekerne. (Foto: Andreas Szlavik)
Det er som en roman taget ud af virkeligheden. Krimi-dronningen, den 44-årige Sara Blædel, møder manden i sit liv, den jævnaldrende model- og dukkebygger Lars Kirchhoff. Hun forelsker sig hovedkulds, gifter sig og udbreder sig om, at hendes liv er fuldendt.

– Jamen, jeg er bare så lykkelig. Jeg kan pludselig slå ham på skulderen og sige: ’Hold kæft, hvor er jeg forelsket i dig’.

Men det bli’r hverdag. Og fornuften melder sig.

Og så finder krimi-dronningen ud af, at hun nok hellere må sikre sine forfatterindtægter –  alene i år indkasserede hun 186.746 kr. for at have sine bøger stående på bibliotekerne –  og alle sine andre værdier.

Så nu har Sara Blædel og Lars Kirchhoff indgået en ægtepagt med fuldstændigt særeje, så ikke en krone af det, de hver især ejer, tjener, modtager som gave eller arv, skal deles med den anden i tilfælde af separation, skilsmisse og ved død.

Sikrer ejendomme
Så nu er Sara Blædel ikke alene sikker på i al fremtid at have sin forfatterindtægter for sig selv.

Hun har også sikret sig sin 134 kvm store, seksværelses andelslejlighed på Frederiksberg og det 83 kvm, fireværelses træsommerhus i Ellinge Lyng ved Sejerø Bugten, som hun for et års tid siden købte for 1,35 mio. kr.

Sara Blædel og Lars Kirchhoff ejer også et hus i middelalderbyen Bargemon i Sydfrankrig. Her har Kirchhoff fået tildelt de første 300.000 kr. af friværdien, mens de skal deles om resten.

Ægtepagten betyder, at Sara Blædels søn står i første række som arving, mens Lars Kirchhoffs to teenagedøtre er sikret arven efter deres far.

Meget normalt
Sara Blædel rejser i øjeblikket rundt i USA med sønnen, 11-årige Adam, og reagerer ikke på henvendelser.

– Vi kommer først hjem til jul, lyder det.

Lars Kirchhoff vil heller ikke kommentere ægtepagten, men siger dog:

– Det er vist meget normalt at lave sådan en.