Kølpin køber gigantvilla til 'familiepris'

Alexander Kølpin betaler sin far 16 mio. kr. for luksusvilla, der kan sælges for omkring 30 mio. kr.

Sara og Alexander Kølpin har sparet millioner ved at købe hus til familiepris af hans far, Jes Kølpin. (Foto: Anthon Unger)
Sara og Alexander Kølpin har sparet millioner ved at købe hus til familiepris af hans far, Jes Kølpin. (Foto: Anthon Unger)
Teatermanden og arkitekten Jes Kølpin har netop forgyldt sin søn, danseren, instruktøren og skuespilleren Alexander Kølpin, og hans kone, psykologen og forfatteren Sara Kølpin.

Den 74-årige levemand har solgt sin 43-årige søn en 471 kvadratmeter stor tiværelses villa, der ligger på en 9672 kvm stor grund i Rungsted.

Selv om ejendommen officielt er vurderet til 18,5 mio. kr., men sandsynligvis kan sælges for omkring 30 mio. kr., har Alexander Kølpin fået skøde på den for kun 16 mio. kr.

– Ja, han har da vist gjort en god handel, siger Jes Kølpin, og tilføjer:

– Det må vi da håbe.

Bruger familieregel
Sagen er, at Jes og Alexander Kølpin har brugt skattelovgivningens såkaldte familieregel, der gør det muligt for en far at sælge en ejendom til sin søn for op til 15 procent under vurderingen.

– Det er ikke noget man skal, men man kan gøre det, fastslår Jes Kølpin, der for fire år siden gav 13 mio. kr. for ejendommen.

Bortset fra at Alexander Kølpins navn nu står på skødet, kommer han og fruen ikke til at mærke de store ændringer i deres dagligdag.

De har nemlig boet i huset siden 2005 med deres to mindre børn.

Jes Kølpin og hans kone, Mugge, arbejder derimod med planer om at flytte fra deres hjem i Charlottenlund til en 257 kvm stor otteværelses villa i vandkanten i Gentofte.

Denne villa købte han tidligere i år for 40 mio. kr.

– Ja, den er ved blive sat i stand, siger Jes Kølpin.