Tom Dane er død

Efter sit mislykkede show-eventyr i Las Vegas har entertaineren skiftet den kulørte by ud med en landsby i Sønderjylland og scenen ud med et atelier

Thomas Eje og fruen maler begge meget, og de vil udstille over 200 kunstværker i deres nye galleri. (Foto: Ole Frederiksen)
Thomas Eje og fruen maler begge meget, og de vil udstille over 200 kunstværker i deres nye galleri. (Foto: Ole Frederiksen)

Tom Dane er død. Las Vegas er en saga blot.

I sommer vendte Thomas Eje tilbage til Danmark efter sit musikalske eventyr i USA, der har kostet ham millioner.

I stedet har den 51-årige entertainer anlagt sig fuldskæg og har slået sig ned på Als sammen med sin fjerde hustru, den engelske maler og mor til tre Katherine Scrivens Eje, der har malet i mere end 20 år.

Det er på hendes hjemmeside www.femart.dk, at Thomas Eje afslører nyheden om sin og fruens nye galleri: ’Galleri Eje’ i Skovby, som er indrettet i en længe på ejendommen, hvor parret har atelier.

Siden Thomas Eje slog igennem med Linie 3 i slutningen af 70’erne, har den musikalske entertainer været igennem op- og nedture og tre ægteskaber, før han giftede sig med Kathrine Scrivens sidste år.

Den fly- , bil-, mad- og kvindeglade kunstner har nu skiftet det pulserende liv i København og Las Vegas ud med ro og stilhed –  klar til nye kunstneriske udfordringer.

Lidt af en omvæltning

Efter sit mislykkede show-eventyr i Las Vegas har han skiftet den kulørte by, der aldrig sover, ud med en landsby i Sønderjylland og scenen ud med et atelier.

– Maler du på fuld tid nu?

– Jeg maler meget. Det gør vi begge, men det er ikke sådan, at jeg har skiftet erhverv.


– Hvad har du ellers gang i?

– Det kan jeg ikke sige noget om, endnu. Jeg har en del forhandlinger i gang.


– Er det Linie 3?

– Jeg udtaler mig aldrig om planer, før der er noget konkret.


– Er du glad for, at du er tilbage i Danmark?

– Det er skønt, og der er vidunderligt hernede.


– Det må være noget af en omvæltning at flytte fra Las Vegas til Skovby på Als?

– Ja, men jeg kan godt lide omvæltninger, siger Thomas Eje.

Nu er jeg kunstmaler
Lørdag den 29. november åbner Thomas Eje og hans kone, Katherine Scrivens Eje, galleri på Als i Sønderjylland.

Galleriet kommer til at hedde Galleri Eje.

Linie 3-entertaineren købte 24. september i år en niværelses ejendom på 303 kvadratmeter med swimmingpool for 2,7 millioner i Skovby på Sydals.

Det er i parrets atelier, at Thomas Eje og hans engelskfødte hustru nu har indrettet galleri.

’Vi har åbent hver weekend fra den 29. november fra klokken 14-18 samt efter aftale’, hedder det på parrets hjemmeside, der viser malerier af både Thomas Eje og hans hustru. Ifølge Galleri Ejes hjemmeside udstiller han og hustruen omkring 200 olie- og akrylmalerier.

Ikke noget stort
Selv om millionvilla, eget galleri og 200 udstillede værker umiddelbart er noget, man godt må prale med, er Thomas Eje meget beskeden omkring åbningen af sit og fruens nye projekt.

– Åbningen bliver ikke noget stort. Vi har bare meddelt lokalavisen, at folk kan komme forbi. Det bliver en stille og rolig åbning. Vi gør ikke noget særligt ud af det. Det er bare vores atelier, som vi åbner for salg, siger Thomas Eje, der endnu ikke har sat pris på de værker, der skal udstilles i galleriet.