Gun-Britt lyver om sine produkter

Falsk reklame: Kendis-frisøren sælger 'allergivenlig' hårshampoo og balsam, som er fyldt med skadelige stoffer

Danmarks frisørdarling Gun-Britt Zeller lover, at hendes produkter er 'særligt allergivenlige', men det er ikke sandt. (Foto: Søren Osgood)
Danmarks frisørdarling Gun-Britt Zeller lover, at hendes produkter er 'særligt allergivenlige', men det er ikke sandt. (Foto: Søren Osgood)

Gun-Britt Zeller kan alene på sit navn trække tusindvis af københavnske fruer ind i sine dyre saloner, og hendes hårprodukter sælger strygende.

Men TV 2's kendis-frisør som især er kendt fra 'Go' Morgen Danmark', bruger salgstrick, der er knap så fine som de frisurer, hun er kendt for at lave.

Den såkaldte hairdesigner, som hun selv kalder sig, vildleder kunderne, når hun markedsfører sine produkter under navnet GB.

Der står på flaskerne, at produkterne indeholder allergen-fri parfumer, og på Gun-Britts hjemmeside gbproducts.dk, står der at produkterne er 'særligt allergivenlige'. Ergo kan parfumeallergikerne godt slappe af og bruge løs af shampooen.

Problemet er bare, at det er løgn. Sandheden er, at Gun-Britts shampoos og balsams er akkurat lige så skadelige for allergikere som alle andre parfumerede produkter.

Slår ud og bliver røde
– Alle parfumer er allergifremkaldende, og når der er tilsat parfume, er det noget sludder at skrive, det er særligt allergivenligt. De eneste allergivenlige produkter er dem, der slet ikke indeholder parfume, fortæller kommunikationschefen i Astma- og Allergiforbundet, Lise Nørgaard.

– Hvis en allergiker vasker hår i en shampoo som GB Volumizing Shampoo, vil de sandsynligvis slå rigtig meget ud og få rød hovedbund.

Astma- og Allergikerforbundet har haft en kemiker til at studere varedeklarationen på Gun-Britts produkter.

Her viser det sig, at shampooen blandt andet indeholder Benzyl Alcohol, som er på EU's liste over de 26 mest allergifremkaldende parfumestoffer overhovedet. Samtidig er der tilsat to konserveringsmidler, der også kan fremkalde hardcore allergi-anfald.

Vi har ikke gjort noget forkert
– Vi bruger jo ikke ulovlige stoffer, udbryder Gun-Britts marketingchef og søn, Jeppe Zeller, da han bliver konfronteret med firmaets vildledende pr.

Alligevel fortæller han, at ordene 'særligt allergivenligt' vil blive fjernet fra hjemmesiden. Flaskerne, der lover allergenfri parfume, får stadig lov at florere i handelen.

– Vi kan ikke trække dem tilbage, og vi har heller ikke gjort noget forkert, lyder budskabet.