Mislykket mobning af ministerfruen

Når en kendt fører sig frem i rampelyset, resulterer det næsten altid i en hade-gruppe på nettet. Men de kan ikke mønstre medlemmer

Ikke alle bryder sig om statsministerfruens vilde dans, men kun få gider at brokke sig over hende på Facebook. (Foto: Linda Johansen)
Ikke alle bryder sig om statsministerfruens vilde dans, men kun få gider at brokke sig over hende på Facebook. (Foto: Linda Johansen)
Det er efterhånden et velkendt fænomen, at det sociale netværk Facebook spytter hadegrupper ud, når de kendte står frem og soler sig i rampelyset. I sidste uge fortalte Ekstra Bladet, hvordan Julie Steincke, vært i ’Talent 2008’, blev udsat for en hetz på nettet, fordi folk ikke kunne udstå hendes konstante og febrilske søgen efter opmærksomhed.

Nu er ’Vild med dans’ i gang, og TV2 har statsministerfruen Anne-Mette Rasmussen øverst på plakaten. Det har –  naturligvis fristes man til at sige –  affødt hadegrupper mod hende på Facebook. Men der er kun meget ringe opbakning til hadegrupperne. Således kan den største gruppe, ’Statsministerfruen fortsætter Danmarks farligste dans’, blot mønstre 114 medlemmer, og kun seks personer har givet udtryk for deres holdninger.

Ikke meget set i forhold til seertallene, der rundede over 1,1 million seere. Kun seks personer i denne gruppe giver deres mening til kende, og dette eksempel illustrerer måske den fejlslagne hån bedst:

– Jeg forstår ikke meningen med denne gruppe. Det virker som en usaglig kritik, der i det hele taget er uforståelig, skriver en bruger.