'Borgen' Birgitte skal filme med Stellan Skarsgård

Den danske skuespillerinde Birgitte Hjort Sørensen skal spille overfor Stellan Skarsgård og Bruno Ganz i den norske film 'Kraftidioten'

Nu skal 'Borgen' Birgitte filme med de to verdensstjerner Stellan Skarsgård og Bruno Ganz. (Foto: Jan Sommer)
Nu skal 'Borgen' Birgitte filme med de to verdensstjerner Stellan Skarsgård og Bruno Ganz. (Foto: Jan Sommer)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

CANNES(Ekstra Bladet): Hele Danmark kender den smukke danske skuespillerinde Birgitte Hjort Sørensen for hendes rolle som journalisten Katrine Fønsmark i den danske tv-serie 'Borgen'. Men nu rykker Birgitte Hjort Sørensen lidt væk fra de danske grænser. Hun skal nemlig spille en rolle i den norske filminstruktør Hans Petter Molands kommende komedie 'Kraftidioten', hvor hun skal spille overfor den svenske verdensstjerne Stellan Skarsgård og den schweiziske verdensstjerne Bruno Ganz. Det skriver det amerikanske filmblad Variety her i Cannes.

Borgen-Birgitte: Jeg er Mikael Persbrandts datterBorgen-Katrine til BBCBirgitte Hjort Sørensen: - Nu vil jeg ud i verden

Gangsterkrig i Norge
Og der er også andre danske kræfter med i filmen. Det er nemlig manuskriptforfatteren Kim Fupz Aakeson, der har skrevet historien, som Hans Petter Moland selv kalder for en genopdagelse af den klassiske western-film, der foregår i bjergene.

- Filmen tager fat på etniske fordomme og nationalisme på en morsom måde, fortæller Hans Petter Moland.

Stellan Skarsgård spiller rollen som en ældre mand, der lige efter sin søns død, bliver involveret i en narkokrig mellem norske og serbiske gangstere. Det oplyses ikke, hvilken rolle Birgitte Hjort Sørensen skal spille i filmen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind