Merethe mobbes på nettet

Hade-kampagne på Facebook: Den mave-opererede Merethe fra TV 2's dokumentar udsættes for ond chikane - og hun er ikke den eneste kendte dansker, der lægges for had

Merethe Kasten har smidt adskillige kilo siden sin tv-debut i 'Livet er fedt' for syv år siden. (Foto: Ole Kolster/TV 2)
Merethe Kasten har smidt adskillige kilo siden sin tv-debut i 'Livet er fedt' for syv år siden. (Foto: Ole Kolster/TV 2)

Hun er overvægtig, hun har mistet sin butik Merethe K, og hun er ramt af en depression. Merethe Kasten fra tv-programmerne 'Livet er fedt' og 'Merethes Mave' er ikke ligefrem på toppen for tiden.

Men omkring tusind Facebook-brugere sparker videre, selv om hun ligger ned.

I kølvandet på TV 2's genudsendelser af programmerne om Merethes maveoperation er der nemlig oprettet fire 'hadegrupper' på det sociale netværk Facebook.

En af grupperne hedder 'Fede Merethe ud af det danske Medie-landskab NU!', og gruppens medlemmers hadske kommentarer minder om skolegårdens værste mobbere.

Kaster op
For eksempel dette: 'Hvorfor skal hun være så svær! Man skal da fejle noget, hvis man vil være så anmassende. Selv BS, Bubber og Lise Lotte Lohmann overgår hun i at være belastende. Kan hun overhovedet noget ud over at være fed og klam?'.

Facebook-gruppen 'Fri os for mere Merethes mave' har hele 639 medlemmer. Her skriver en af medlemmerne: 'Nu må den evigt egocentriske og medieliderlige Merethe fandeme samle småkagerne og tage sig sammen. Hun skamrider en overstået succes fra 'Livet er fedt', og det kan ikke passe, at dansk fjernsyn skal forpestes med så intetsigende og ækle programmer, at man nærmest kaster op over det'.

En anden skriver: 'Sikke en snotso, fy for satan! Pengegrisk, fed, dum, utiltalende med total mangel på bevægelsesfrihed. Nøj, hun er føj'.

Merethe Kasten har ikke lyst til at tale om de hadske udfald, fortæller Ole Koster, manden bag tv-udsendelserne.

Hun er i gang med at forberede sig til weekenden, hvor hun holder lagersalg over de varer, hun har til overs fra butikken Merethe K. Det at dreje nøglen om på sin livsdrøm forværrede hendes depression, men hun kæmper sig op.

'Jeg tror, der er en mening med min historie og mit liv og min smerte... Den forsøger jeg hele tiden at finde – og på de gode dage vælger jeg det positive', skriver Merethe Kasten på sin blog.

Det var magisk
Selv om det har haft omkostninger – som at blive lagt for had på nettet – medvirker Merethe i tre nye udsendelser på TV 2. Den første bliver sendt tirsdag 9. september. Om det at blive tv-star skriver Merethe:

'Syv år i Tibet har jeg desværre ikke været. Men, men, men: 7 år med 'Livet er fedt' og 'Merethes Mave' har gjort en forskel. Både på mig og i mig, men samtidig også hos min familie og nære venner. At medvirke i de to tv-serier har været som et eventyr med magi og romantik, mens også med sorg. Og så har det hele været meget autentisk og virkelighedsnært!'