Annonce:
Annonce:

Isabella Miehe-Renard forsøgte selvmord

Den tidligere TV-vært fortæller i en ny bog, om sine dybe depressioner, og om hvordan de på et tidspunkt drev hende ud over kanten.

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte
Kæresten, skuespilleren Thomas Mørk, fik et ekstra omhyggeligt farvelkys, da han den aften for nu godt fem år siden skulle på job.

Hvad han ikke anede, da han gik ud ad døren, var, at hans elskede – tv-værten Isabella Miehe-Renard – planlagde at tage sit eget liv, så snart han var ude ad døren. For at hjælpe ham!

Midt i en voldsom – på det tidspunkt delvist fortrængt – depression, følte hun sig ’dum, grim, stupid, ukærlig, usexet’ og derfor klar til at gøre en ende på livet:

– I aften skulle jeg unde mig selv fred. Dø. Især for at lette ham.

– Men der var et stort problem. Jeg turde ikke tage mit liv. Hvordan gør man det?

– Så jeg drak. Og drak. Og drak. For at få mod. Omkring midnat var jeg beruset nok til et skrive et selvmedlidende afskedsbrev på et word-dokument. Husker ikke ordlyden. Var som sagt beruset.

– Gik ud i badeværelset og ledte efter piller. Alle mulige slags, Fandt nogle ældgamle sovepiller, som jeg aldrig havde brugt. Der var måske 25. Hentede dernæst et fyldt glas lykkepiller. Slugte det hele i cognac! Faldt omkuld i køkkenet og husker ikke mere, sådan skriver den i dag 41-årige Isabella Miehe-Renard i bogen ’På’ – beretningen om et liv, hvor hun altid – først som datter af den folkekære skuespiller Louis Miehe-Renard, siden som feteret tv-vært – altid har været netop ’på’.

En bog, hvor hun ærligt fortæller om bagsiden ved det kendisliv, så mange unge i dag drømmer om. Skrevet som hun siger ’som en advarsel eller bare et lille råd til de mange unge wannabes, der står i kø for at komme på’.

I dag har hun brudt med både tv-verdenen og Thomas Mørk.

Men den nat er det netop ham, der finder hende liggende bevidstløs og med fråde om munden under køkkenvasken. Samme nat bliver hun indlagt på den psykiatriske afdeling.

Allerede for to år siden fortalte Isabella Miehe-Renard her i spalterne om, hvordan hun i forbindelse med sin voldsomme depression i 2002/2003 ønskede at dø:

– Jeg har det godt i dag, men når man har diagnosen depression, er man altså også selvmordstruet. Jeg ønskede bare at dø, fortalte hun den gang. At hun rent faktisk aktivt forsøgte at tage sit liv under depressionen, der førte til en flere måneder lang, frivillig indlæggelse på Rigshospitalet, har hidtil været noget, kun hendes nærmeste har vidst.

At den engang så feterede tv-vært har et skrøbeligt sind, har hun derimod talt åbent om siden. Først i en kronik i Politiken i efteråret 2003, siden jævnligt – blandt andet i form af foredrag. I dag er hun på freelance basis pr-medarbejder for Psykiatrifonden – fordi hun på egen krop og sjæl har oplevet smerten ved at være psykisk syg og de mange fordomme og urimelige vilkår, psykiatriens patienter mødes med.

Første gang, hun får en depression, er hun bare 27 år og nygift (for første gang). Gemalen er edb-manden Uffe Krogh – kæreste gennem fire år. Men på bryllupsrejsen i USA går det galt:

– Irritabel og fuldstændig ligeglad. Tom indeni. Jeg begynder at græde uden at ane hvorfor. Jeg kan ikke lide mig selv mere og har tanker, der hele tiden fortæller mig, at jeg aldrig vil kunne gennemføre et parforhold på længere sigt, en dagligdag, et arbejdsliv.

– Lad os ikke bilde nogen ind, at det løser eller fjerner depressioner hos andre, når kendte danskere står frem med problemet. Slet ikke. Med jeg ved selv, hvor vigtigt det er ikke at føle sig alene og isolere sig.

Lad os få afmystificeret den skjulte smerte, mennesker kan opleve, selv om de ikke bløder synligt, skriver hun i bogen, hvor hun også langer ud efter politisk besluttede nedskæringer:

– Psykiatrien er hospitalsvæsnets stakkels stedbarn. Jeg er forarget over de dybe nedskæringer, der forårsager mangelfuld behandling.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: