Annonce:
Annonce:

Kong Caspers trone vakler

Anders Matthesen har for længst overhalet Casper Christensen og er i dag den mest betydningsfulde mand i dansk comedy. Ifølge kollegaerne har Casper i mange år tromlet dem

I mange år styrede Casper Christensen comedy-scenen. Men efterhånden har han måttet vige pladsen for Anders 'Anden' Matthesen, der aldrig har sluppet taget i stand-up'en, forklarer kilder i miljøet. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
I mange år styrede Casper Christensen comedy-scenen. Men efterhånden har han måttet vige pladsen for Anders 'Anden' Matthesen, der aldrig har sluppet taget i stand-up'en, forklarer kilder i miljøet. (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte
Den, der ler sidst, ler bedst!

Og lige for tiden er det Anders Matthesen, der har det største grin på i dansk comedy. For mens Casper Christensen, der fyldte 40 i fredags, for kun få år tilbage var kongen af comedy, får Anden i dag hans trone til at vakle.

flash! har talt med en række kilder i det danske comedymiljø, og her er meldingen den samme: Glansen er gået af Casper.

– Der er ingen tvivl om, at Casper styrede slaget i mange år, men i dag er det Anders Matthesen, der er på toppen, fordi han er nyskabende, som Casper var i sine unge dage, siger en med tilknytning til miljøet, som ønsker at være anonym.

Valgte venner der kunne bruges
For selv om Casper er på vej ned fra toppen, har han stadig noget at skulle have sagt. En magt, han aldrig har været bleg for at bruge.

– Jeg kender Casper på godt og ondt, og han er ikke i front længere. Han har selv valgt det fra, siger Thomas Wivel, der kender Casper Christensen fra begyndelsen af stand-up-scenens æra.

Dengang var de ikke kun kolleger, men også private venner. Men den periode ligger langt tilbage. I dag mødes de kun i professionelle sammenhænge.

– Grunden til vores brud er, at hvis man finder andre miljøer, så skal man ikke regne med Caspers opbakning længere. Han er ikke til kompromisser. Sådan er han! siger Wivel.

Ifølge komikerkollegaen har Casper altid valgt venner blandt dem, han kunne bruge professionelt. Og pludselig passede Wivel ikke ind.

– Vi voksede fra hinanden, siger han i dag.

Mens Casper fortsat har succes med 'Klovn', tordner Anden frem på alle fronter. Han opfører 'Anders Matthesen ... vender tilbage' på Østre Gasværk, kommer snart med filmen 'Axel Kleins sorte grise', som han selv har skrevet og instrueret, ligesom han planlægger en danmarksturne med stykket fra gasværket.

Anden er kongen
Også prismæssigt har Anden overhalet Casper. For hvor Caspers startpris altid har været den højeste i branchen, er det i dag Anden, der er dyrest.

Ifølge vores oplysninger koster Casper 40-50.000 kroner for et arrangement, mens Anders Matthesen koster 50-60.000 kroner. Thomas Wivel er ikke bleg for at give et bud på, hvad det er, der er sket.

– Allerede ved 'Husk lige Tandbørsten' gav han slip på stand-up. Det var en måde at komme til fadet på, siger Thomas Wivel.

– Men hvem er så kongen i dag?

– Jeg er stor fan af Anders Matthesen. Men også Gintberg og Carsten Bang er store. Og Frank Hvam virker også lovende, siger Wivel og nævner slet ikke Casper i opremsningen af topfolkene inden for comedy.

– Anden er den ukronede konge. Han har aldrig sluppet sit tag i stand-up’en.

– Og Casper?

– Han er ikke synlig. Han pakker det mere ind, men jeg synes da, at ’Klovn’ har nogle satiriske lag, siger Wivel.

I 'Klovn' kender vi Casper som den overfladiske idiot, der træder på sin makker og kører sit eget ræs.

– Han er ikke sympatisk i rollen, og det er han måske heller ikke privat. Jeg tror dog ikke, han er lige så strid som menneske. Jeg tror, han er fem procent rarere i virkeligheden, end han er i 'Klovn', siger Thomas Wivel.

Så mens oprøret lurer mod den afgående konge, skal Casper stramme sig an, hvis han skal overleve Andens magtovertagelse.

– Han skal ind i kampen igen. Han lever på sit navn, men hvis ikke han passer på, forsvinder det, siger en kilde.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: