Marys designer lyver

Dansk direktør tager fusen på en hel modeverden med snak om bæredygtig produktion af bomuld. Hverken hans fond eller bæredygtige produktionsvilkår eksisterer

En hel modeverden har ligget på maven af bar beundring for en dansk designkonges tanker om en etisk og bæredygtig produktion af bomuld i Uganda. Nu viser det sig, at det hele er bluf.

Den internationalt kendte designer Peter Ingwersen er blevet interviewet tusinder af gange til førende danske og internationale medier, og der er tegnet endeløse portrætter af ham. Senest er han dukket op i en bog, ’Powermænd’, der er skrevet af den tidligere så kendte tv-vært Vibeke Hartkorn.

Kidman og Moss er kunder
Peter Ingwersen indrømmer over for Ekstra Bladet, at han ingen produktion har i Uganda.

Men fantasten er også blevet studeret, analyseret og rost til skyerne af sociolog Bettina Bertelsen fra Aalborg Universitet. Designkongen kan blandt sine kunder tælle så smukke kvinder som kronprinsesse Mary, supermodellen Kate Moss, skuespilleren Nicole Kidman og den begavede grevinde Caroline Søeborg af Egeskov Slot.

Fup og gamle aviser
Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at det hele bygger på fup og gamle aviser. Siden Peter Ingwersen for tre år siden stiftede sine dyre tøjmærker Noir og Illuminati II, har han holdt sine kunder og den store offentlighed for nar med sin snak om sexet bæredygtighed og en økologisk produktion i Afrika.

Designkongens rørende historier om fattige ugandere, der laver hans luksusbomuld til en fair og ordentlig pris, er et stort bedrag. Peter Ingwersen har fortalt modejournalister over hele verden, at han med sin bæredygtige produktion holder liv i 500 familier i Uganda. Det er også en løgn.

Det samme er hans snak om en fond, der støtter de lokale afrikanere med millioner af kroner.

Årets Etiske Pris
Alligevel har designkongens mangeårige snak om social ansvarlighed og humanitær kapitalisme netop givet ham den prestigebetonede Årets Etiske Pris, da den danske modebranche holdt sin årlige Danish Fashion Awards, der fandt sted på Ny Carlsberg Glyptotek i København.

- Det er rigtigt. Jeg har ingen produktion i Uganda i dag, men jeg regner med, at vi kommer i gang senere på året, siger Peter Ingwersen til Ekstra Bladet, da vi konfronterer ham med løgnene.