Annonce:
Annonce:

Biers skilsmisse var ikke et nederlag

Danmarks Hollywood-instruktør Susanne Bier er en drengepige, der ikke tror på den eneste ene og ikke taler højt i det offentlige rum om sit privatliv.

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte
– Bare fordi Philip Zandén og jeg ikke lever sammen mere, så betyder det ikke, at det, vi havde sammen, ikke var godt. Man må aldrig se skilsmisser som et nederlag. Vores relation i dag har helt andre kvaliteter.

Danmarks Hollywood-instruktør, Susanne Bier, der netop har lavet filmen 'Things We Lost In The Fire' med Halle Berry, er normalt ikke en kvinde, der taler højt i det offentlige rum om sit privatliv.

Men for nylig mødtes hun i Stockholm med den svenske avis Expressen, og her luftede hun en del af sine private tanker.

Base for børnene
Susanne Bier og Philip Zandén blev gift i 1995, og den 47-årige instruktør har børnene Gabriel på 18 år og Alice på 12 år. Datteren er med Philip Zandén, som hun gik fra for fire-fem år siden.

I dag danner hun par med komponisten Jesper Winge Leisner.

– Jeg har arbejdet meget, og derfor har jeg ikke været en mor, som har været hjemme hver dag. Men man kan efter min opfattelse være en engageret mor på mange måder. Jeg har købt mig tid ved at lægge alle mine tjente penge i hjælp til hjemmet og børnene.

Hun tilføjer, at børnene lejlighedsvis er fulgt med, når hun har været på indspilninger i længere tid af gangen.

– Kvinder føler ofte, at de bør hente unger tidligt i institutionen. Men det går altså ikke f.eks. at sidde og klippe en film og samtidig skulle været et sted og samle børn op klokken 17. Man kan ikke nå det hele, smiler Susanne Bier.

I Expressen konfronteres hun med, at hun tidligere har sagt, at det er en fejl at tro, at kærligheden skal holde evigt.

Jespers nærhed
– Det er helt klart, at jeg ikke mener, at der er grund til at opleve sig selv som mislykket, fordi kærligheden ikke holder. En skilsmisse betyder ikke, at kærligheden ikke har været tilstrækkelig stor. For det er altså ikke sikkert, at det, vi elsker, når vi er 20 år, er det samme, vi elsker, når vi er blevet 40 år. Mit og Philips forhold ændredes givetvis. Derfor blev vi skilt, og nu værdsætter vi nogle andre kvaliteter hos hinanden, siger hun.

Susanne Bier ønsker ikke at tale ret meget om sit forhold til Jesper Winge Leisner, men hun får da fortalt, at tryghed spiller en rolle.

– Uden at ville sige meget om ham kan jeg fortælle, at nærhed er meget vigtig for mig. Det giver mig styrke at leve i et forhold, hvor man står hinanden nær. Det er den type forhold, som gør, at jeg kan klare det intensive instruktør-liv, jeg lever, fastslår hun.

Nærheden i mit forhold til Jesper giver mig styrke til at klare det intensive instruktør-liv, jeg lever
Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: