Martin slår danmarksrekord

Downloadet af 15.000: 'X Factor'- vinderens single 'The 1' er den hurtigst sælgende sang på nettet. Og det er ikke kun herhjemme, at Martin har succes

Vidunderbarnet Martin har grund til at give sin mor et kram. For to uger siden vandt han 'X Factor', og nu kan han også kalde sig indehaver af en danmarksrekord. (Foto: Jan Unger)
Vidunderbarnet Martin har grund til at give sin mor et kram. For to uger siden vandt han 'X Factor', og nu kan han også kalde sig indehaver af en danmarksrekord. (Foto: Jan Unger)

Man siger, der er koldt på toppen, og det er i den grad, hvad 'X Factor'-Martin er: på toppen, men til gengæld er teenageidolet mere hot end nogen sinde.

For to uger siden blev han Danmarks første vinder af 'X Factor', og nu kan drengen fra Ørum også tilføje en danmarksrekord til cv'et.

Hans single, 'The 1', er blevet downloadet af over 15.000 mennesker på blot en uge. Det svarer til platin, og det er rekord, for 'The 1' er den hurtigst sælgende single på den digitale download-chart i Danmark nogen sinde.

– Hvordan har Martin reageret på danmarksrekorden?

– Det er jo fedt at være 15 år og nå sådan en rekord. Man har en lidt mere udødelig tilgang til tingene, når man er så ung. Han er jo bare så glad. Han synes, det er megafantastisk og er enormt stolt. Han har den der dejlige jyske tilgang til tingene, hvor han bare siger: 'Nøøøj, hvor er det fedt,' siger Karina Foss Fenn, der er promotion manager hos Sony BMG.

Men det er ikke kun i lille Danmark, at Martin har succes.

I sidste uge var singlen Sony BMG’s 12. mest downloadede i Europa. Det er en placering, man ikke så ofte oplever for en dansk artist, når gigantkunstnere som Justin Timberlake og Alicia Keys har plader på gaden.

– Har I fået reaktioner fra jeres afdelinger i Europa?

– Absolut. Det er jo enormt flotte tal, så der bliver holdt godt øje med ham. Antallet af besøg på hans egen hjemmeside er også imponerende. Så vores kollegaer fra udlandet er meget interesseret i Martin, fortæller Karina Foss Fenn, der fortsætter:

– Jeg har været mest i kontakt med vores engelske afdeling, der er superopmærksomme på ham. Derudover ringede de fra Tyskland i torsdags. Men sådan et sted som YouTube gør jo også, at der har været opmærksomhed på ham fra start.