Annonce:
Annonce:

Blachman træt af at tale om sig selv

Blachman fortæller alligevel om sin barndom: Fik fuld opbakning fra sin far i alt, hvad han foretog sig

Thomas Blachman  medvirker i år på fem albums, hvoraf det ene er et soloalbum - det første i  otte år. Lige nu er han dommer i DR's underholdningsshow  'X Factor', der er blevet en kæmpe seersucces - ikke mindst på grund af Blachmans medvirken. (Foto: Jan Unger)
Thomas Blachman medvirker i år på fem albums, hvoraf det ene er et soloalbum - det første i otte år. Lige nu er han dommer i DR's underholdningsshow 'X Factor', der er blevet en kæmpe seersucces - ikke mindst på grund af Blachmans medvirken. (Foto: Jan Unger)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte
Han er træt. Rigtig træt af at tale om sig selv, sin barndom og sin familie, og da Ekstra Bladet endelig fanger den karismatiske og travle ’X Factor’-dommer over telefonen, er hans første kommentar da også: ’Det må du undskylde, men jeg har sgu andet at se til end at snakke om mig selv.’

Alligevel prøver Danmarks mest ærlige menneske, Thomas Blachman, at være høflig, når der bliver spurgt til de selv samme ting, som manden er ved at brække sig over at tale om.

Et kapitel for sig
– Jamen, jeg er født i 1963 på Nørrebro. Jeg er ud af en russisk-jødisk familie, hvor navnet Blachman også stammer fra. Begge mine forældre er store personligheder, der hver især er et kapitel for sig, lyder det lige så kort og kontant, som han bedømmer deltagerne i ’X Factor’. Musikeren Blachman bliver dog lidt fanget af at tænke tilbage:

– Min mor, hun havde nogle modebutikker i 60’erne, hvor jeg kan huske, at jeg som barn altid sad og spillede bongotromme på min vante plads foran prøverummene og lyttede til Santana, mens mine øjne holdt fokus på de halvnøgne kvinder, der prøvede tøj, siger Blachman og uddyber:

– Min far er opfinder af natur. Han opfandt den fuldautomatiske telefonsvarer allerede som 18-årig. Han kan virke meget overvældende, da han nærmest er tre gange så stor som mig. Derudover har han en kæmpe stemme, og når han taler, virker det som om, at jorden ryster. Derfor tror folk altid, at han er russisk operasanger, griner Blachman, der understreger, at faderen er et super positivt menneske, der altid har støttet ham, når han har haft behov for det.

Han forklarer videre, at der hjemmefra aldrig har været småborgerlige krav til, hvilken vej han skulle gå i sit professionelle liv, og at faderen altid har lagt stor vægt på at fortælle Blachman junior, at han var god til det, han nu en gang foretog sig. Selv i skoletiden, hvor Thomas var mere optaget af at lege med vennerne end at gå op i skolen på grund af sin ordblindhed.

Ordblindhed er guds gave
– Dengang så mange på ordblindhed som en sygdom. Noget, der blev kategoriseret som værende uden for pædagogisk rækkevidde. Men sådan har min egen familie heldigvis aldrig set på det, siger Blachman, der mener, at problemerne med læsningen aldrig har været en hindring, men derimod en fordel for ham:

– Ordblindhed er jo i virkeligheden guds gave. Rigtig mange dygtige kunstnere er ordblinde, for kunsten opstår et sted i hjernen, hvor sproget ikke har en skid at gøre. Ordblindhed handler jo i høj grad om, at du kombinerer og associerer over ord og begreber, så det er meget den der konstante kunstneriske proces med at ide-generere på baggrund af associationer. Så hvis der eksempelvis indgår et ’p’ i et ord og et ’i’ og et ’k’, så står der lige pludselig ’pik’ for mig, lyder det lettere komisk fra den i dag 44-årige jazzmusiker.

Tilhører musikkens verden
Manden med æggehovedet, der har to børn med sin kone Viola, udkommer i år med sit første soloalbum i mere end otte år og medvirker desuden på hele fire andre albums, hvor det ene, der udkommer til efteråret, er sammen med vennen Kasper Winding.

Selv om Blachman afslører, at han ikke har siddet bag trommesættet i mere end halvandet år, ud over i studiet på sin kommende soloplade, så er det stadig musikken, han elsker højest, selv om han lige nu brænder blændende igennem på tv-skærmen som dommer i talentshowet ’X Factor’.

– Jeg tilhører musikkens verden, jeg tilhører ikke tv-verdenen på den måde. Det er helt klart en parentes for mig. Det er en anden beskæftigelse, som helst ikke skal overtage det musikalske, for det ville jeg være ked af, siger fænomenet Blachman, der slutteligt sammenligner sig selv med sit højtelskede instrument:

– Jeg spiller trommer, som jeg snakker. Det er den samme form for energi og hurtige skift i stemninger og pointer, der kommer ud, når jeg sidder bag trommesættet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: