Bande-terror mod Lisbeth Østergaard

Drengebande jagede Lisbeth Østergaard ud af Nørrebro. Tv-værten blev udsat for trusler, hærværk og indbrud gennem et helt år

- Efter et år med chikane og indbrud gad jeg ikke mere, fortæller 'Vild med dans'-stjernen Lisbeth Østergaard, som blev jaget ud af Nørrebro af en bande unge rødder. (Foto: Mikael Rieck)
- Efter et år med chikane og indbrud gad jeg ikke mere, fortæller 'Vild med dans'-stjernen Lisbeth Østergaard, som blev jaget ud af Nørrebro af en bande unge rødder. (Foto: Mikael Rieck)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte
Du må undskylde, at jeg bander så meget. Men jeg bliver fandeme så vred, når jeg snakker om det.

Ordene tilhører den normalt så smilende ’Varm på is’-vært Lisbeth Østergaard, og de mange bandeord skyldes, at samtalen er landet på den chikane, der for nylig tvang hende til at sælge sin ejerlejlighed og flytte væk fra Nørrebro:

– Jeg kunne godt lide at bo på Nørrebro. Men efter et år med chikane og indbrud gad jeg ikke mere. Jeg satte lejligheden til salg, flyttede ud til en veninde, og i dag bor jeg på Østerbro, fortæller den tidligere radiovært til flash!

Chikanen startede nærmest øjeblikkelig, da Lisbeth Østergaard flyttede ind i en stuelejlighed i nærheden af Blågårds Plads:

– Der var en række unge fyre i alderen 16 til 18 år, der stod og hang ud foran ejendommen. Når jeg skulle ind i lejligheden fik jeg som regel en bemærkning med på vejen À la ’hva’ så smukke – må vi komme med ind?’ Jeg gad ikke være uvenner med dem, så jeg svarede aldrig og låste mig bare ind. Ti minutter senere stod der så nogen og tyrede æbler på vinduerne.

Sprang vindue i luften
Chikanen gik ikke blot ud over Lisbeth Østergaard. Der blev indtelefoneret bombetrusler mod ejendommen, og nogen forsøgte at sætte ild til hoveddøren:

– Der blev også smidt brosten gennem min rude. På et tidspunkt blev der tapet et stort kanonslag fast til vinduet ind til mit soveværelse, og så sprang de lortet i luften. Jeg var heldigvis ikke hjemme, da det skete, men det var meget ubehageligt at komme hjem til. Der var glasskår overalt i værelset. Det var ren og skær hærværk. Der var ikke noget formål med det andet end at genere mig, og politiet kunne ikke stille noget op, konstaterer ’Varm på is’-værten, der også var udsat for indbrud.

– Jeg tror nu ikke, det var de her unge fyre, der stod bag indbruddet. For der var mudderspor hele vejen hen over gulvet – sågar på mit lyserøde sengetøj – og det var en solid størrelse 44. Der blev stjålet penge og smykker, og alt var gennemrodet.

Tyv så film i min sofa
– Tyven havde endda siddet og set en film i min sofa. Det var så ulækkert. Jeg var bange i tiden efter. Det var en klam følelse at vide, at der havde været en inde i min lejlighed, fortæller Lisbeth Østergaard.

Hun tror dog ikke, chikanen skyldes, at hun er en kendt person:

– Jeg tror ikke, det var mig, de specifikt var ude efter. Jeg har en naiv forestilling om, at det gik ud over mig, fordi min lejlighed lå i stuen, og jeg på den måde var nemmest at ramme.

– Har du fået solgt lejligheden?

– Ja, og jeg slap uden økonomiske skrammer. Men det var surt at skulle sælge, for jeg var meget glad for den lejlighed. Men jeg havde nået et punkt, hvor jeg ikke kunne mere, konstaterer Lisbeth Østergaard, der har givet sig selv et løfte:

– Jeg skal aldrig mere bo i en stuelejlighed.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind