Stegelmann får spilpris

Jakob Stegelmann fra 'Troldspejlet' bliver den første modtager af en ny nordisk computerspilspris. Den bliver fremover opkaldt efter ham

Jakob Stegelmann har gennem en årrække begejstret børn og barnlige sjæle med tv-programmet 'Troldspejlet'. (Foto: DR)
Jakob Stegelmann har gennem en årrække begejstret børn og barnlige sjæle med tv-programmet 'Troldspejlet'. (Foto: DR)

Værten fra Troldspejlet, Jakob Stegelmann, bliver den første modtager nogensinde af den nye 'Nordic Games'-pris, der fremover skal opkaldes efter ham.

'Uden Stegelmann ingen spildækning i dansk nationalt tv, så enkelt kan det siges. Med sin evigt brændende kærlighed til og interesse for nye subkulturer og medier samt en eminent evne til at bruge ’Troldspejlet’ og videreformidle den til både store og små seere, fremstår Stegelmann i dag som en af meget få visionære danskere inden for tv-mediet, der har forstået spilfænomenets reelle betydning for underholdningskulturen', lyder begrundelsen.

Stegelmann modtog i weekenden prisen på D3Expo-messen i Øksnehallen i København.

Jakob Stegelmann er foruden ’Troldspejlet' kendt fra ’Planet X’ på DR1, hvor han har præsenteret seerne for kult, kitch og camp-film af allerværste skuffe.

Stegelmann-prisen vil i de kommende år gå til en eller flere, der har gjort noget for computerspillets udvikling på disse breddegrader, oplyser DR i en pressemeddelelse.