Fogh forfølges af bøsserygter

Han jager seksualpartnere i Ørstedsparken og har en polsk, mandlig kæreste. Bøsserygterne om statsministeren har floreret i årevis

Anders Fogh fotograferet, da han o 2004 fik titlen som "Årets Laks", der hvert år uddeles af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske. (Foto: Claus Poulsen)
Anders Fogh fotograferet, da han o 2004 fik titlen som "Årets Laks", der hvert år uddeles af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske. (Foto: Claus Poulsen)

Ny film sætter spot på den snak, der har kørt om statsministeren i årevis

Han går med paryk, jager seksualpartnere i Ørstedsparken, har en polsk, mandlig kæreste og har i virkeligheden blot brugt sit ægteskab til at give indtryk af, at han levede i et normalt forhold, så hans politiske ambitioner kunne blive indfriet.

I årevis har rygterne om, at Danmarks statsminister i virkeligheden er til mænd, floreret. Og nu tager en ny film fat i rygterne og giver dem fornyet næring ved at udlægge dem som den skinbarlige sandhed i filmen 'AFR - I sandhed en utrolig løgn'.

Filmen, der får premiere herhjemme på fredag, er skabt af Morten Hartz Kaplers og er lavet ved at klippe forskellige tv-klip sammen. Det betyder, at Pia Kjærsgaard på et tidspunkt i filmen siger:

– Han var et ordentligt menneske, et intellektuelt menneske. Han var endda – ja, han var jo bøsse. Det var kendt for enhver.

Ældgamle rygter
I filmen ser publikum Pia Kjærsgaard udtale ordene, der er ægte nok. Problemet er blot, at det ikke er Fogh, hun taler om, og som instruktøren skaber en illusion om. Bemærkningen er sakset fra dengang, hvor hun udtalte sig om den hollandske politiker Pim Fortuyn, der blev myrdet i 2002.

Med filmen får Morten Hartz Kaplers pustet liv i de ældgamle rygter, der ikke kun er dukket op blandt mediefolk og vælgere. Også på Christiansborg har rygterne sydet i årevis.

– Jeg er bange for, at også politikerne er med til at bære ved til bålet. Politik er jo nogle gange barmhjertig og nogle gange ufattelig ondsindet, og jeg kan i hvert fald sige, at rygterne også kører i de politiske miljøer.

– Det gælder i øvrigt både på den borgerlige fløj og den anden side. Og du ved jo også godt, at Lomborg bliver kædet sammen med de her rygter. Jeg synes, det er uklædeligt, siger Dansk Folkepartis pressechef, Søren Søndergaard, til flash!

Han har sin daglige gang på Christiansborg og her blomstrer rygterne om landets øverste, folkevalgte leder. Ligesom kongehuset også bliver hvirvlet ind i den rygtestrøm, som politikerne selv er med til at skabe.

Sidder fast i mudderet
– Der har også været rygter om, at dronningen er lesbisk, og prins Henrik er bøsse, og at han har en lejlighed et eller andet sted i byen.

– Der var en eller anden, der sagde, at problemet ved mudderkastning er, at der altid sidder noget fast bagefter.

– Hvis man skal lave en stinker på nogle andre, skal man bare sprede et rygte og bagefter pænt sige undskyld, og så hænger der noget ved.

– Har du nogle eksempler på grelle eksempler?

– Ja, jeg har hørt kombinationen mellem Fogh og Lomborg og så det med Henrik.

– Og så parykken i Ørstedsparken?

– Ja, det er jo sådan en, som både politiske venner og fjender ind i mellem hygger sig over. Men bare det at vi har snakken, er med til at fastslå det, og jeg synes, det er guddommeligt spild af tid.

– Men jeg er ikke ligeglad, når nu statsministeren rent faktisk er gift med en kone og har børn. Og i hvert fald ikke har erklæret andet. Så er det lidt pjattet at rende rundt og pådutte folk etiketter.

Foghs vide rammer
– Men tror du, at folk vil sidde tilbage med den overbevisning, at Anders Fogh er bøsse efter at have set filmen?

– Jeg frygter, at folk vil sidde tilbage med det indtryk, at statsministeren er homoseksuel. Jeg tror så gudskelov, at danskerne er ligeglade. Men det er noget pjat at lave, fastslår Dansk Folkepartis pressechef.

Fogh har tilsyneladende ikke tid til at se filmen, hvor han er udstyret med en mandlig elsker – spillet af instruktøren selv.

– Jeg tror ikke, at jeg har stunder til at se filmen, sagde Fogh i ugens løb, ligesom han slog fast, at han ikke vil følge op på beskyldningerne.

– Jeg går ind for ytringsfrihed med vide rammer.

1 af 4 Anders Fogh Rasmussen på cykel sammen med sin ven læge Marek Stawowy fra Polen. (Foto: Preben Pathuel)
2 af 4 Miljøeksperten Bjørn Lomborg, der åbent skilter med, at han er bøsse, har et hjerteligt forhold til statsministeren.
3 af 4 Miljøeksperten Bjørn Lomborg, der åbent skilter med, at han er bøsse, har et hjerteligt forhold til statsministeren.
4 af 4 Anders Fogh fotograferet, da han o 2004 fik titlen som "Årets Laks", der hvert år uddeles af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske. (Foto: Claus Poulsen)