Ny Malmros-film afslører: Konen dræbte spædbarn

Nils Malmros’ nye film handler om en dramatisk, personlig tragedie

Malmros foran filmplakaterne til en af hans tidligere film 'Kærestesorger'. (Foto: Rasmus Flindt Petersen)
Malmros foran filmplakaterne til en af hans tidligere film 'Kærestesorger'. (Foto: Rasmus Flindt Petersen)

For første gang har den århusianske filminstruktør Nils Malmros løftet sløret for handlingen i sin 11. film. Titlen er ’Sorg og glæde’ , og den får premiere 14. november.

Igen går den prisvindende instruktør helt tæt på sit privatliv. Filmen kommer, ifølge Filmmagasinet Ekko, til at handle om en dramatisk, personlig tragedie.

I 1984 mistede Malmros og hans kone deres spædbarn, da konen i en psykose dræbte barnet.

Vil ikke tale om det
’Af personlige grunde har jeg under tilblivelsen af min nye film ikke ønsket at oplyse, hvad den handler om. Jeg vil fortsat ikke lade mig interviewe, men kan dog fortælle, at den omhandler den tragedie, der ramte min kone og mig i 1984, da min kone i en psykose dræbte vores ni måneder gamle datter’, skriver Nils Malmros i en mail til Ekko.

I ’Sorg og glæde’ har Helle Fagralid og Jakob Cedergren hovedrollerne.

Blev ikke nævnt
Malmros er berømt for sine film, der alle beskriver hans barndom, ungdom eller voksenliv. Undervejs er han blevet belønnet med fire Bodil-priser, seks Robert-statuetter og et utal af andre priser i udlandet.

For 30 år siden, da ægteparret mistede deres eneste barn, blev tragedien bragt som en note i bl.a. Ekstra Bladet uden at familiens navn blev nævnt.

'Dengang for 30 år siden udviste pressen diskretion, og jeg har følt, at det også har været tilfældet under optagelsen af min nye film. I mit indre statement har jeg udtalt, at 'Sorg og glæde’ handler om at nå frem til den gensidige og modne kærlighed gennem den største sorg og glæde i livet. Det kan lyde stort, men jeg føler, at jeg har dækning for ordene’, skriver Malmros i sin mail til filmmagasinet Ekko.