Annette Heick: Jeg drikker aldrig i København

I Danmark kender alle familien Heick, men sådan er det langt fra i Sverige

Der er dømt ægte familieidyl i Heick'ernes fælles have i Sverige. (Foto: Jonas Olufson).
Der er dømt ægte familieidyl i Heick'ernes fælles have i Sverige. (Foto: Jonas Olufson).
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Det her er vores gemmested, siger Annette Heick, da hun inviterer indenfor i familiens have i den lille svenske landsby Tygelsjö lidt uden for Malmö.

Haven er ikke kun Annettes.

Der er nemlig tale om en vaskeægte familiehave.

I den ene ende bor Annette, hendes mand Jesper, og sønnerne Storm og Eliot.

Annette Heick: G-punkt i fødderne Annette Heick: G-punkt i fødderne

- Jeg troede faktisk ikke, at det betød noget, men for et stykke tid siden, tog jeg ind til Malmö på en dansk helligdag, så der var virkelig mange danskere i byen. Det gjorde, at jeg helt ubevidst ændrede adfærdsmønster. I stedet for at gå ad hovedgaden, gik jeg ad nogle mindre gader, og det undrede mig faktisk, siger det blonde multitalent på 41.

Hun understreger, at folk generelt er mere end flinke, når de genkender hende på gaden, men omvendt synes hun også, at det er meget rart at kunne handle ind uden at skulle tænke over, hvordan hun ser ud.

- Der er bare nogle ting, man gør anderledes i Danmark. Man kommer aldrig til at se mig, hverken hel- eller halvberuset i København. Men i eksempelvis Stockholm går jeg i byen på en helt anden måde. Der er en restaurant, hvor jeg nogle gange sidder og skriver tekster, mens jeg bare kører mojitos ned. Det ville jeg aldrig gøre i København, siger hun.

 

Tættere på Rådhuspladsen
Hverken hende og Jesper eller Keld og Hilda har planer om at flytte tilbage til Danmark.

- Vi har jo kun en halv time i bil til Rådhuspladsen. I myldretiden er det faktisk hurtigere at komme herfra til centrum af Købehavn end fra Holte, hvor Hilda og jeg tidligere havde hus, siger Keld Heick.

Keld Heick svarer igen på fordomme

Helt overgivet sig til det svenske har han og Hilda dog ikke. De har købt en to-værelses lejlighed i Skodsborg, som de benytter, når de er i Danmark.

- Men især om sommeren er vi jo mest herovre, siger Keld, der bliver genkendt så sjældent i Sverige, at han kan huske begge gange.

Den ene gang var til et byggemøde på kommunen i forbindelse med opførelsen af hans og Hildas svenske hus. Den anden gang blev han hevet ind til siden af en tolder på den svenske side af Øresundsbroen.

- Han kiggede aldrig i min bil, men ville vist bare sige hej, småklukker Keld.

Det tætte naboskab mellem far og datter gør dog ikke, at de har fået nok af hinanden endnu.

Til september går de på scenen sammen og giver den hele armen med både komik og musik i showet '2 x Heick - nu stopper du, far!'

Nøgen Keld Heick med sur datter

Og Hilda? Hun skal ikke være med.

- Nej, så ville det jo blive ren far, mor og børn. Det ville være for meget. Så er det bedre med de to, der kan drille og irritere hinanden lidt. Og der er jo også et par små drenge, der skal passes, smiler hun.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+