Bodnia: Jeg kan græde på kommando

I 'Broen 2' springer Kim Bodnia ud som den traumatiserede kriminalassistent Martin Rohde, der endnu ikke er kommet sig over sin søns død

Den 48-årige Kim Bodnia varmer op til musik, når han skal græde på kommando. Han har trænet i flere år på at kunne slukke og tænde for gråden.(Foto: Jonas Olufson)
Den 48-årige Kim Bodnia varmer op til musik, når han skal græde på kommando. Han har trænet i flere år på at kunne slukke og tænde for gråden.(Foto: Jonas Olufson)

Danmarks store skuespiller Kim Bodnia får brug for alle sine evner til at vise store hudløse følelser i de kommende 10 afsnit af DR's tv-serie ' Broen 2', der starter nøjagtigt et år og en måned efter, at historien i 'Broen 1' sluttede med, at kriminalassistenten Martin Rohdes søn August blev myrdet.

Derfor er det en dybt traumatiseret og ustabil Martin Rohde, som tv-seerne får at se, når han endnu engang kaster sig ud i at opklare en modbydelig mordsag sammen med sin svenske partner Saga Norén.

Bodnia og verdensstjernerne Bodnia og verdensstjernerne

Jeg varmer op til at græde med musik
Da Ekstra Bladet møder Kim Bodnia på Hotel Hilton ved Kastrup Lufthavn forklarer han, at han kan græde på kommando og tænde og slukke for gråden, når han vil.

- Men når jeg skal græde i en scene, går jeg selvfølgelig altid efter den ultimative gråd, og den man kun lave én gang. Og jeg varmer altid op til gråden med noget specielt musik. Musikken sætter sig i kroppen på mig, og så får jeg følelserne frem. Jeg kan græde på et sekund, forklarer Kim Bodnia.

Kim Bodnia: Jeg er klar til Hollywood

International succes
'Broen 1' blev en stor succes både i Danmark og i Sverige, men den fik også kæmpe succes uden for Skandinaviens grænser. I England fik 'Broen 1' den fornemme internationale 'TV Daggar Award' og blev kåret som den bedste internationale tv-serie i kriminal-genren. I Tyskland blev 'Broen 1' ved en TV-festival i Berlin kåret som den bedste europæiske tv-dramaserie. Kim Bodnia og Sofia Helin blev skamrost af de internationale anmeldere og blev andet kaldt for 'den mærkeligste detektiv-duo i tv-historien'.

- Ja, det gik sgu helt amok med 'Broen 1'. Jeg blev selv meget overrasket over, hvor godt tv-serien blev modtaget. Jeg tror, at det handler om, at både min karakter Martin Rohde og Sofia Helins karakter Saga Norén er nogle ekstremt hudløse karakterer. De viser på hver sin måde nogle menneskelige sider, som de fleste i verden kan relatere sig til eller identificere sig med.

- Saga og Martin er deciderede modsætninger. Og det skaber et virkelig godt spændingsfelt. Hun er den regelrette person, der har uhyre svært ved at vise og forstå følelser, og Martin Rohde har alle sine følelser siddende uden på huden, forklarer Kim Bodnia.

Ekstra Bladet bringer senere et længere interview med Kim Bodnia i forbindelse med premieren på 'Broen 2'.