Karina Frimodt fyret midt i Vild med dans

Succesens høje pris: Uffe Holms dansepartner afskediget som danselærer hos CPH Dans

Karina Frimodt, der i 'Vild med dans' danser med Uffe Holm, er blevet fyret fra sit job på CPH Dans. (Foto: Mogens Flindt)
Karina Frimodt, der i 'Vild med dans' danser med Uffe Holm, er blevet fyret fra sit job på CPH Dans. (Foto: Mogens Flindt)

Fredag aften var en ren optur for Karina Frimodt, der sammen med dansepartneren, Uffe Holm, toppede karakterlisten efter to fejende flotte præstationer, der sendte dem videre i semifinalen på overbevisende vis.

Tidligere på ugen var smilet dog knap så stort hos Karina.

Hun blev nemlig fyret som danselærer hos CPH Dans, hvor hun har været tilknyttet de seneste seks år:

- Jeg blev virkelig rystet og meget ked af det. Mest af alt, fordi jeg ikke skal se mine elever længere. Mange har jeg kendt og bygget op, siden de var helt små piger, forklarer Frimodt, der fik fyreseddelen på mail i torsdags.

TV: Uffe Holm til Thomas Ernst: Du er grim

- Allerede onsdag havde pigerne fået besked, og flere af dem kontaktede mig og sagde, de var kede af, jeg ikke skulle undervise dem længere. Det var jeg helt uforstående over for. Jeg anede intet om, at jeg var blevet fyret.

- Der står i min opsigelse, at det er på grund af 'Vild med dans'. Ejeren, Kenneth Stenlund, skriver, at han synes, jeg har været for meget væk fra mine timer. Men han vidste jo godt, jeg skulle deltage i programmet, og det er ikke sådan, at jeg har været væk flere uger i træk. Jeg har desuden lovet, at når jeg var færdig, ville jeg give mine elever nogle ekstra timer gratis som kompensation for den tid, jeg har været væk, siger hun og tilføjer:

- Jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg har været rigtig glad for at arbejde for Kenneth og har aldrig haft problemer med ham. Jeg ville gerne have haft en advarsel først, så jeg havde haft en mulighed for at forklare mig. Jeg synes, at det er en mærkelig måde at gøre det på.

TV: Total kikset af Uffe Holm: Rødøjet dansedebut

Karina Frimodt dansede sig sammen med Uffe Holm i fredags videre til semifinalen i 'Vild med dans'. (Foto: Mogens Flindt)
Karina Frimodt dansede sig sammen med Uffe Holm i fredags videre til semifinalen i 'Vild med dans'. (Foto: Mogens Flindt)

I en e-mail til Frimodts elever forklarer Kenneth Stenlund, at det er mange afbud fra danselæreren, der er årsag til opsigelsen. Til Ekstra Bladet siger han dog, at der ligger andre ting til grund for fyringen:

- Vi har ikke stoppet samarbejdet med Karina på grund af 'Vild med dans'. Jeg har været med i det game i 100 år og har haft rigtig mange lærere ansat, som har deltaget i showet. Michael Olesen er også ansat hos mig, og Katrine Bonde har været hos mig i mange år. Jeg har altid sagt til dem: 'Kør løs med alt det, I laver. I er ildsjæle, og det kan vi sgu godt lide'. Det ville da også være åndssvagt at stoppe samarbejdet, når Karina måske er på vej til at vinde 'Vild med dans'. Det er fantastisk PR for vores danseskole. Opsigelsen bunder i mange andre ting.

Uffe Holm: Har ikke tænkt på mig selv i laksko

- Hvilke?

- Der er mange forpligtelser, når man er instruktør. Man skal komme til tiden. Man skal holde sine aftaler og være færdig til tiden med sine numre til afdansningsballet. Der kan også være andre årsager, men dem holder jeg mellem Karina og jeg, siger Kenneth Stenlund.

Karina Frimodt har dog et bud på, hvad 'andre årsager' kan dække over:

- Jeg har altid haft orden i mine ting og lavet mine afdansningsbal færdig i god tid. Det argument holder ikke. Jeg har dog et andet undervisningsjob på Pejsegården hver mandag. Da vi skulle filme introen, der kører i starten af 'Vild med dans', havde jeg Uffe med ude til undervisningen af børnene. Netop for at vi kunne filme indslaget og træne, så snart jeg var færdig med at undervise. Måske er Kenneth sur over, at det ikke foregik hos ham, siger Frimodt, som nu er på udkig efter et nyt undervisningsjob.

'Vild med dans'-Karina drømmer om ung fyr