TV3's champagnedreng mistænkt for dokumentfalsk

Champagnendrengen Mads Dinesen er ifølge Børsen mistænkt for at have begået dokumentfalsk i forbindelse med en kapitalforhøjelse

Mads Dinesen (billedet) er midtpunkt i en ny sag om millionfusk. Billedet er taget i forbindelse med et pressemøde forud for TV3-programmet 'Kræsne Købere', som Mads Dinesen deltager i (Foto: Rumle Skafte)
Mads Dinesen (billedet) er midtpunkt i en ny sag om millionfusk. Billedet er taget i forbindelse med et pressemøde forud for TV3-programmet 'Kræsne Købere', som Mads Dinesen deltager i (Foto: Rumle Skafte)

Champagnedrengen Mads Dinesen, der lige nu deltager i TV3's liebhaverprogram 'Kræsne Købere', er igen i myndighedernes søgelys.

Denne gang er den tidligere natklubejer ifølge Børsen mistænkt for at have begået dokumentfalsk i forbindelse med en kapitalforhøjelse i selskabet Dikoin Denmark Holding.

Børsen har fået aktindsigt i dokumenter, som viser, at Sø- og Handelsretten i sidste måned valgte at likvidere Dikoin Denmark Holdning med henvisning til, at selskabet havde brugt et forfalsket kontoudtog fra Danske Bank.

Champagnedrengen springer ud: Jeg er homoseksuel

Falske penge
Det falske kontoudtog, der var udstyret med Danske Banks brevhoved, stempel og signatur, brugte Mads Dinesen angiveligt som dokumentation for, at Dikoin Denmark Holding havde modtaget 14 mio. kroner i kapitalforhøjelse. Men pengene tikkede aldrig ind på selskabets konto.

- Det har efter modtagelsen af kopi af de bankkontoudtog, som ligger til grund for kapitalforhøjelsen (...) vist sig, at (...) der ikke er dokumentation for den foretagende registrering, da bankkontoudtoget er falsk, skriver chefkonsulent i Erhvervsstyrelsen, Jan-Christian Nilsen til Sø- og Handelsretten som forklaring på, hvorfor han ville have selskabet tvangsopløst.

Mads Dinesen: Jeg kan hæve 20 millioner kroner

Hos Danske Bank bekræfter afdelingsdirektør Henrik Kilsgaard, at banken ikke kender noget til kontoudtoget.

- Vi skal hermed bekræfte, at det vedhæftede dokument ikke hidrører fra Danske Bank, lød svaret fra Henrik Kilsgaard, da Erhvervsstyrelsen henvendte sig for at få bekræftet, at pengene var til stede.

Selv har Mads Dinesen forklaret over for Metroxpress, der først beskrev champagnedrengens formodede millionsvindel, at de 14 mio. kroner skulle bruges til at 'vise noget kapital for TV3' forud for optagelserne til 'Kræsne Købere'.

Mange anklager
Det er ikke første gang, Mads Dinesen har problemer med myndighederne. Han blev sigtet for at have begået bedrageri for en halv million kroner i kølvandet på natklubben Nasas konkurs.

Senere valgte et hotel i København at politianmelde Dinesen, fordi han ifølge Ekstra Bladets oplysninger løb fra en regning på omkring 40.000 kroner. I samme ombæring kom det frem, at Dinesen havde glemt at betale for et restaurantbesøg, der kostede 3.000 kroner.

Knap så rige: Så meget er TV3's 'Kræsne købere' gode for

Men selvom myndighederne ånder ham i nakken, betyder det ikke, at han er færdig i 'Kræsne Købere'.

- Vi synes, at han er en både interessant og markant deltager i programmet. Men det er klart, at hvis der falder dom i en sag, så bliver virkeligheden en anden, og så vil vi tage det med i vores overvejelser, siger TV3's pressechef, Søren Hedman, til Børsen.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Mads Dinesen, men han ønsker ikke at udtale sig om de oplysninger, Børsen har gravet frem.