Anni hjælper Oddset-Janni efter dom

Fønsby vil dele sine erfaringer fra fængslet med veninden

Anni vil give Janni fif til, hvordan man klarer sig i fængslet. (Arkivfoto: Mogens Flindt).
Anni vil give Janni fif til, hvordan man klarer sig i fængslet. (Arkivfoto: Mogens Flindt).

Da Oddset-Janni i går modtog sin landsretsdom på et år og tre måneders fængsel for åger mod en ældre mand, holdt veninden Anni Fønsby sig væk fra virakken omkring landsretten.

Hun var i stedet ude at juleshoppe med sine børn.

Men når Oddset-Janni nu går i gang med at forberede sig mentalt på en tur bag tremmer, er Anni klar med støtte.

- Jeg vil selvfølgelig være der for hende og give hende gode råd, til hvordan det foregår i fængslet, siger Anni Fønsby til Ekstra Bladet.

Hun vil ikke forholde sig til dommen, men understreger, at hun havde håbet, at veninden blev frikendt.

Oddset-Janni skal i fængsel

Anni afsonede selv en dom for rufferi og ved, hvad der venter i fængslet.

- Det hele kommer jo an på, hvor hun skal afsone. Men hvis hun skal til Horserød, vil jeg anbefale hende, at hun allerede nu søger om tilladelse til at have computer med, hvis hun vil i gang med et selvstudie. Så slipper hun for at spilde tid på det. Kommer hun i pensionat, har hun pr automatik lov at have en computer med, siger Anni.

Anni blev selv overfaldet i fængslet og har følgende råd til Janni:

- Er der nogen, der ikke opfører sig ordentligt, skal hun ignorere det. Hun skal dukke nakken. Men folk er jo som regel søde og rare, siger Anni.

Oddset-Janni efter dom: Jeg er i chok

Hun vil nu bruge en del tid på at tale det hele igennem med Oddset-Janni.

En hjælp, der modtages med kyshånd.

- Det betyder rigtig meget, da hun selv har prøvet det. Hun kender til hele fængselssystemet og kan råde og vejlede mig. Hun kan besøge mig og være der for mig. Men det er kun få måneder heldigvis, siger Oddset-Janni til Ekstra Bladet.

TV: Ree sværger Oddset-Janni troskab

Hun blev sammen med sin far dømt for at have bedraget en ældre, nu afdød mand. Landsretten skar et halvt år af dommen fra Byretten, men Janni er ikke tilfreds med afgørelsen.

- Jeg var dømt på forhånd, da jeg er en offentlig person. Så det kommer faktisk ikke bag på mig. Men jeg er ked af at skulle ind for noget, jeg ikke har gjort. Det er spild af tid og synd for mine børn, siger hun.