Carl Plum tiltalt for ponydrab

Camilla Plums søn er en af to mænd, der er tiltalt for bestialsk at dræbe den lille pony, Tarzan, i sommer

Ponyen Tarzan endte sine dage på stranden i Tisvilde. Et ekspertråd af dyrlæger har fastslået, at slagtningen er sket, så der er grund til at rejse tiltale mod blandt andet Carl Plum. (Privatfoto)
Ponyen Tarzan endte sine dage på stranden i Tisvilde. Et ekspertråd af dyrlæger har fastslået, at slagtningen er sket, så der er grund til at rejse tiltale mod blandt andet Carl Plum. (Privatfoto)

Det var en af sommerens helt store historier, da den lille lysebrune pony Tarzan den 22. juni 2013 blev slået ihjel på en strand ved badebyen Tisvilde.

Hurtigt faldt mistanken på kogebogforfatterens Camilla Plums søn, den 24-årige Carl Plum, der dengang erkendte drabet på siden modkraft.dk

Skulle være spist til Skt. Hans
Jeg har, som dreng opvokset på et økologisk landbrug, før slagtet dyr og ved hvordan dette skal gøres. Derfor vil jeg ikke gå i detaljer med selve slagtningen – du ved hvordan det foregår. Dyret nåede ikke at opfatte hvad der skete, før det hele var overstået, og led dermed ingen overlast. Stranden var det mest oplagte og i øvrigt selvrensende sted. Der var ingen mennesker i syne, og det var sent om aftenen, skrev Carl Plum blandt andet i det åbne brev til sin kendte mor og forklarede, at dyret skulle have været spist til Skt. Hans, men at han var blevet afbrudt i at skære dyret ud og bære det til bilen, fordi nogle forbipasserende havde blandet sig i slagtningen.

Medie: Carl Plum erkender ponydrab

Camilla Plum fortsatte med at bedyre sønnens uskyld, men den 26. juni afslørede hun over for Ekstra Bladet, at Carl Plum var sigtet for drabet for ponyen Tarzan:

- Det er korrekt, at min søn og nogle af hans venner er blevet sigtet af politiet, fortalte Camilla Plum, da sagen rullede.

Pony-gate: Her er hele historienPolitiet: Tilståelse af ponydrab ændrer intet

Nordsjællands Politi vil ikke bekræfte, at det er Carl Plum, der er en af de to tiltalte mænd i sagen, Men chefanklager hos Nordsjællands Politi, Jane Gade, bekræfter over for Ekstra Bladet, at det er to af de oprindeligt tre sigtede, som der nu er rejst tiltale mod.

- De sigtede er de tiltalte. Vi har ikke på noget tidspunkt fra Nordsjællands Politi bekræftet, hvem der var sigtet i sagen, siger Jane Gade.

To mænd sigtet i sagen
- Der var oprindeligt tre sigtede. Den tredje, der var sigtet i sagen - en kvinde - kunne jeg ikke føre bevis for, havde været med til det, siger Jane Gade, der ikke vil afsløre, hvad tiltalen lyder på, da de tiltalte har krav på at få tiltalen forkyndt først, og dette er ikke sket endnu.

- Det skal man jo ikke kunne læse i avisen, siger Jane Gade.

De to tiltalte mænd i sagen er født i henholdsvis marts 1989 og november 1991. Carl Plum er født den 14. marts 1989.

Sagen om Tarzan har været længe undervejs, fordi den var så principiel, at den skulle vurderes af landets klogeste hoveder inden for dyremishandling. Den blev sendt videre til Det Veterinære Sundhedsråd, som kan sammenlignes med Retslægerådet. Her har et ekspertråd bestående af dyrlæger vurderet, at der var nok til at rejse en tiltale mod de to mænd, der var på stranden den aften i juni.

Professor: Send dog Pony-kadaveret til osEksperter ind i ponydrabet

Camilla Plum har ikke ønsket at kommentere sagen mod Carl Plum.Der var længe spor efter den brutale slagtning på stranden i Tisvildeleje. (Foto: Rumle Skafte)
Der var længe spor efter den brutale slagtning på stranden i Tisvildeleje. (Foto: Rumle Skafte)
Camilla Plum om hestedrab: Min søn er ikke indblandetHovedløs pony fundet på stranden i Tisvildeleje