Trine Dyrholm: Gro er helt ude at skide

Den 41-årige skuespillerinde er vild med sin rolle i DR’s 'Arvingerne'

Trine Dyrholm rider på en bølge af succes. Her er hun fotograferet i Berlin, hvor hun var jurymedlem ved filmfestivalen i Berlin, og hver søndag kan hun på DR ses i rollen som Gro i tv-serien 'Arvingerne'.(Foto: Christian T. Jørgensen)
Trine Dyrholm rider på en bølge af succes. Her er hun fotograferet i Berlin, hvor hun var jurymedlem ved filmfestivalen i Berlin, og hver søndag kan hun på DR ses i rollen som Gro i tv-serien 'Arvingerne'.(Foto: Christian T. Jørgensen)

41-årige Trine Dyrholm er den mest prisvindende skuespillerinde i nyere tid. Siden hun debuterede i filmen ’Springflod’ i 1990 og vandt en Bodil-pris for sin hovedrolle, har hun yderligere vundet tre Bodil-priser i samme kategori samt en birolle-Bodil og tre Robert-priser.

Og selv om den erfarne skuespillerinde har medvirket i 48 film og tv-serier, kan hun stadig begejstres over sine roller. Og det gælder også hendes meget roste rolle som Gro i tv-serien ’Arvingerne’.

- Jeg er meget vild med Gro-karakteren, fordi hun er så sammensat et menneske. Og det elsker jeg. Det leder jeg altid efter i de karakterer, som jeg spiller. Og når man har 10 afsnit at gøre godt med, og fordi det er en karakterbåren tv-serie, så får man plads til at vise rigtig mange aspekter af sin karakter, siger Trine Dyrholm til Ekstra Bladet.

Dyrholm og Persbrandt som musikalsk duoTrine Dyrholm har i rollen som Gro et passioneret forhold til Robert Eliassen(Trond Espen Seim) i tv-serien 'Arvingerne'.(Foto: Martin Lehmann)
Trine Dyrholm har i rollen som Gro et passioneret forhold til Robert Eliassen(Trond Espen Seim) i tv-serien 'Arvingerne'.(Foto: Martin Lehmann)
Trine strålede på den røde løber i Berlin

Gror store nedtur
- Kan du fortælle lidt om Gro’s utrolige udvikling. I starten styrede hun jo nærmest det hele, men i de sidste par afsnit er hun ved at krakelere på flere punkter og er begyndt at drikke for meget?

- Ja, hun er gået helt ned. Jeg vil næsten sige, at hun er ude at skide. For første gang i sit liv, skal hun tage stilling til sit eget liv. Hun har jo hele tiden haft sin mor at spejle sig i, men efter morens død, er moren nu kun til stede som en slags spøgelse i hendes liv.

- Museums-drømmen røg i vasken, og retssagen er heller ikke gået efter hendes hoved, og hendes kunstneriske forbindelser er ved at falde fra, fordi hun har drukket for meget ved de forkerte lejligheder.

- Der skal meget til, hvis hun skal på rette køl igen. Men der er jo stadigvæk et par afsnit tilbage, siger Dyrholm.

- Hvordan er det at spille Jesper Christensens datter?

- Det er sgu en stor oplevelse. Jeg elsker ham, fordi han er en utrolig god skuespiller og et godt menneske.

- I starten skulle jeg dog lige vænne mig til hans langhårede paryk. Men vi har haft det rigtig sjovt sammen.Trine Dyrholm i rollen som Gro ses her med sin far Thomas spillet af Jesper Christensen.(Foto: Martin Lehmann/DR)
Trine Dyrholm i rollen som Gro ses her med sin far Thomas spillet af Jesper Christensen.(Foto: Martin Lehmann/DR)
Dyrholm behandles som en superstjerne i Berlin

En uansvarlig far
- Kunne du også ønske dig at have en type som Jesper Christensens far-karakter som din private far?

- Han er måske ikke den fedeste type at have som far. Han skaber jo ikke så meget tryghed, når hans datter nærmest skal fungere som en mor for ham. Det er en rimeligt uansvarlig far, vi har med at gøre. Men jeg synes, at det er dejligt at forholdet mellem dem bliver beskrevet med så stor kærlighed.

- Jeg tror, at Gro elsker sin far Thomas. Jeg tror ikke, at han har været en super far. Og på trods af de svigt, der har været, består forholdet mellem dem alligevel på godt og ondt.Gro er her til familiemøde i tv-serien 'Arvingerne' med sine to brødre Frederik og Emil spillet af Carsten Bjørnlund og Mikkel Boe Følsgaard. (Foto: Martin Lehmann/Dr)
Gro er her til familiemøde i tv-serien 'Arvingerne' med sine to brødre Frederik og Emil spillet af Carsten Bjørnlund og Mikkel Boe Følsgaard. (Foto: Martin Lehmann/Dr)


- Hvad med dine søskende i den her tv-serie. Hvem er Gro mest fascineret af. Er det brødrene eller er det den unge Signe, der er kommet ind i familien?

- Det kommer jo an på, hvad hun kan bruge dem til. Lige nu er hun bare super-presset og ond og vred. Men hun kender de to brødre bedst. Hun er nok mest tryg ved sine to brødre.