Nørbygaard: Min mor forærede mig væk

Entertaineren taler ud om rædselsfuld barndom med bortadoption og tvangsfjernelse

Finn Nørbygaard har ikke haft et nemt liv. (Arkivfoto: Anders Brohus).
Finn Nørbygaard har ikke haft et nemt liv. (Arkivfoto: Anders Brohus).

Livet har ikke altid været musik og fis for Finn Nørbygaard, der turnerer med et show med det navn sammen med Jette Torp.

Alle kender historien om hans økonomiske ruin i forbindelse med Stein Bagge-skandalen.

Nu føjer Finn et nyt kapitel til beretningen om et liv, der har været alt andet end musik og glade dage.

I et interview med Ditte Okman og Karen Straarup på Radio 24/7 fortæller han åbenhjertigt, at hans forældre smed ham ud, da han blev født.

Efter fødslen kom han hjem til et plejepar, der misrøgtede det lille spædbarn.

Finn finder damer på nettet

Afsløringen faldt, da han blev spurgt, om han havde en lykkelig barndom og efterfølgende trak på det.

- Ja, men når jeg trækker på det, er det fordi, hvornår startede den? De ti første måneder af mit liv var de værste. Jeg blev misrøgtet som spæd af mine plejeforældre, fortæller Nørbygaard i interviewet.

Det var først da en bekymret nabo opdagede, at alt ikke var, som det skulle være, at der blev taget hånd om den lille Finn.

Finn Nørbygaard skal skilles

- Jeg skreg så meget, at naboen ringede til børneværnet. Så blev jeg tvangsfjernet med det samme, fordi jeg havde lort til nakken og alkohol i flasken. Jeg blev rigtig misrøgtet. De gav mig alkohol, fordi så sov jeg hele tiden, fortæller entertaineren om den første tid.

Derefter blev han fjernet med lynets hast og kom hjem til et par i Esbjerg, der tog ham til sig som deres eget barn. Først som ti-årig fandt han ud af, at de ikke var hans rigtige forældre.

Finn Nørbygaards filmløn går til gælden

- Jeg fandt ved et tilfælde ud af som ti-årig, at jeg var adopteret. Der fortalte en strigle af en pige, om jeg vidste, at min far og mor ikke var min far og mor. Jeg kom farende hjem tudbrølende. Min mor, som jeg kalder hende, gav mig så en rigtig sød forklaring, siger Finn Nørbygaard.

Følelsen af svigt blev dog siddende i kroppen, så da en senere kæreste tog på studietur til los angeles, gik han helt ned med flaget. Han kunne ikke håndtere tanken om at blive forladt.

Finn Nørbygaard: Jeg gik rundt i min slåbrok og hylede i tre måneder

- Jeg kunne ikke forstå det. Jeg gik mere og mere i opløsning. Der blev jeg nødt til at gå i terapi. Der startede hele min terapeutiske erfaring, siger han.

Siden har han gennem terapeutiske forløb lært at bearbejde sorgen og har vendt sine dårlige oplevelser til noget positivt.