Anthony Jasmin forsikrer: ’Bare rolig, Danmark – I glemmer os ikke’

Vinderduoen har ingen planer om at forsvinde ind i den store glemmebog, men satser på en international karriere

Anthony Jasmin forsikrer nu, at de har ikke har tænkt sig at blive 'døgnfluer': I glemmer os ikke.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Anthony Jasmin forsikrer nu, at de har ikke har tænkt sig at blive 'døgnfluer': I glemmer os ikke.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Med trætte øjne og et smil på læberne kommer Anthony Jasmin gående ned gennem Københavns gader. De har kun fået fire timers søvn, siden de fredag aften vandt årets udgave af ’X Factor’, men begejstringen over sejren holder dem kørende i højeste gear hele vejen gennem lørdagen, der byder på et utal af interviews.

- Jeg skulle lige tænke mig om, da jeg vågnede i morges. Først troede jeg, at det måske var en drøm, at vi vandt, siger 15-årige Jasmin, da hun møder Ekstra Bladet.

Sammen med den fire år ældre Anthony strøg hun i fredags helt til tops i DRs talentprogram efter de begge i første omgang var blevet sendt hjem som solister.

Men manden, der aldrig løber tør for ord, Thomas Blachman, samlede de to op og satte dem sammen til en gruppe, der med charme, selvtillid og lækre sangstemmer fik overbevist danskerne om, at de var de rette vindere af førstepræmien: Et ti ugers samarbejde med den anerkendte internationale producer John Shanks, der tidligere har lavet musik sammen med navne som Celine Dion, Miley Cyrus og Take That. Efter forløbet med topproduceren udgiver den unge ’X Factor’-duo en EP med tre-fire sange.

Jasmin indrømmer: Ja ja, Christopher er lækkerAnthony Jasmin håber på at hitte i USA.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Anthony Jasmin håber på at hitte i USA.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)


Det er en myte
Anthony og Jasmin er dog ikke bange for at blive ramt at ’talentshow-forbandelsen’ og dermed ryge direkte i glemmebogen, som det ellers er sket så mange gange før for vinderne af blandt andet ’X Factor’.

- Jeg tror helt ærligt, at det er en myte, at det altid sker. Det er jo, hvad man gør det til. Det er en hård branche, og vi skal stadig kæmpe for at blive til noget, men vi har tænkt os at arbejde, arbejde og arbejde. Og så skal det nok lykkes, slår Anthony fast.

Han mener ikke, at det er en ulempe, at gruppen er blevet brændemærket med ’X Factor’-logoet i panden. Tværtimod.

- Det er helt klart en fordel. Det giver os en bølge, som vi skal fange og ride helt ud, forklarer han.

Guldet er uddelt: Anthony Jasmin vinder X FactorEkstra Bladets udsendte laver her interview med de nye X Factor-vindere Anthony Jasmin.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Ekstra Bladets udsendte laver her interview med de nye X Factor-vindere Anthony Jasmin.(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)


På vej til USA
De to musikkollegaer, der understreger, at de ikke er kærester, men ser hinanden som storebror og lillesøster, strøg allerede fredag aften direkte ind på iTunes-listens førsteplads for mest downloadede sange med deres vindersang Do Ya.

I fremtiden kommer musikken fra gruppen til at udspringe fra soul- og r’n’b-universet, og spørger man ind til, hvor musikken har ført dem hen om bare et år, falder svaret prompte:

Om et år håber jeg jeg, at vi er i USA, hvor vi forhåbentligt er godt på vej med vores første hit derovre, siger Jasmin.

Anthony er helt enig:

- Vi går efter en international karriere, og hvis vi bare arbejder målrettet, så tror vi på, at det kan ske. Så bare rolig, Danmark – vi bliver ikke glemt.

Surt show: Henriette ude af finalenEfter bruddet: Medina og Christopher sammen til X Factor